elektronikci
FD Üye
Vişneli Tayfır (Meclis Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- Kedi dili
- 3 adet muz ( dilediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz)
- 1 litre süt
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 100 gram beyaz çikolata
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Vanilya
- 3 su bardağı vişne suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
Vişneli Tayfır (Meclis Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebi için tencereye tereyağı ve beyaz çikolata hariçindeki bütün malzemeler eklenip çırpılır.
- Ocakta göz göz olup kaynayana kadar pişirilir.
- Ocağı kapatıp muhallebinin içine tereyağı ve çikolatayı ilave edip eriyene kadar karıştırılır.
- Borcam su ile ıslatılır ( muhallebinin borcama yapışmamasını sağlıyor).
- Muhallebinin bir kısmı borcama ekleyip üzerine kedi dillerini dizelim.
- Kalan muhallebinin hepsini üzerine dökülür.
- Üzeri dilimlenmiş muzlarla kaplanır.
- Vişneli muhallebi için tencereye vişne suyu ve nişasta eklenip çırpılır.
- Göz göz olup kaynayana kadar pişirilir.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra muzların üzerine eklenir.
- Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Dilerseniz kuplara porsiyonluk olarakta hazırlayabilirsiniz.
Vişneli Tayfır (Meclis Tatlısı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı