Vişneli Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu pandispanya kek
- 1 adet yumurta
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket labne
- 1 su bardağı vişne (Dondurulmuş kullandım muz da kullanılabilir)
- 3ü 1 arasa necafe (Ben 4 çay kaşığı sade nescafe biraz süt ve 1 çay kaşığı şeker kullandım)
- 1 su bardağından biraz fazla sıcak su
- Kakao
Vişneli Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta süt un ve şekeri kıvam alana kadar kaynatıyoruz daima karıştırın, topaklaşmasın. Daha sonra 15 dk sonra dinlendirip, labneyi ekleyip, yeterlice mikser ile çırpıyoruz.
- Kekin alt katını nescafeli su ile ıslatıp, biraz vişne yerleştirip, kremamın bir kısmını üzerine düzgünce yayıp, tekrar vişne yerleştiriyoruz.
- Kekin 2.katını üstüne yerleştirip çatalla delikler açıp kalan nescafeli suyu üzerine yavaş yavaş döküyoruz içine çekecektir. Kalan vişneleri üstüne koyup, kremanın kalan kısmını yeterlice üstüne sürüyoruz.
- En üstüne kakao serpip, buzdolabına donması İçin kaldırıyoruz. Daha sonra dilediğini z formda kesip servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.