Vişneli Turta (Tart) Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ (isteyen margarin de kullanabilir)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 3-3.5 su bardağı un
- 2 su bardağı çekirdeksiz vişne
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 kaşık nişasta
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı su
Vişneli Turta (Tart) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle vişne ve şekeri orta harlı ateşte kaynayana kadar karıştıralım. Nisasta ve suyu karıştırıp vişne sosuna yavaş yavaş ekleyip kıvam alana kadar bekleyelim. Soğuması için başka bir kaba alıp bekleyelim. Sonra hamur yapımına başlayalım.
- Tereyağ ile yapacaksanız soğuk tereyağ ,margarin ile yapacaksanız oda ısısında yumuşamış yağ ile yumurtayı iyice karıştıralım.
- Sonrasında pudra şekeri ve şekerli vanilin ekleyip hamuru çırpalım. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan hamur elde edelim. Hamurun 1/3 ünü ayırıp buzluğa kalanını dolaba kaldırıp dinlendirelim.
- Sonrasına büyük boy yuvarlak borcamın altını margarin ile yağlayalım. Hamuru borcamdan biraz büyük açıp borcamın içine yerleştirelim. Yanlarını da borcamın kenarına yapıştıralım.
- Üzerine çatal ile delikler açıp vişne sosunu dökelim. Buzluğa kaldırdığımız küçük hamuru turtanın üzerine rendeleyelim.
- 170 derece alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim. Pudra şekeri ile süsleyerek servis yapalım.
Vişneli Turta (Tart) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı