Vişneli Turta Tanımı İçin Gereçler
- 150 gram oda ısısında tereyağı
- 1 su bardağı tozşeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- 2.5 su bardağı un
- 1 su bardağı vişneli
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- Pudra şekeri
Vişneli Turta Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tereyağı ve tozşekeri yeterlice yoğurun. Sırasıyla öteki materyalleri ekleyin.
- Elde ettiğiniz hamuru streç sinemaya sarıp 1 saat dinlendirin.
- Vişneli sosu hazırlamak için çekirdeği açıklanmış vişne ve tozşekeri kaynatın.
- Daha sonra blender dan geçip daha pürüzsüz olması için tel süzgeçten geçirip tekrar ocağa alın.
- Nişastayı su ile sulandırıp üzerine ekleyin ve kısık ateşte kaynatıp katılaşıncaya kadar pişirin.
- Hamurun 2/3 sini açıp kalıbın tabanına yerleştirin. (açarken yağlı kağıt kullanabilirsiniz)
- Üzerine vişneli sosu dökün.
- Hamurun kalan kısmını şeritler halinde kesip üzerine fotoğraftaki üzere yerleştirin.
- 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.