Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli Turta

Vişneli Turta
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
visneli-turta.jpg

Vişneli Turta Tanımı İçin Gereçler

  • 150 gram oda ısısında tereyağı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 2.5 su bardağı un
Vişne sos için;
  • 1 su bardağı  vişneli
  • 1 su bardağı  su
  • 1 su bardağı  tozşeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
Üzeri için
  • Pudra şekeri

Vişneli Turta Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle tereyağı  ve tozşekeri yeterlice yoğurun. Sırasıyla öteki materyalleri ekleyin.
  2. Elde ettiğiniz hamuru streç sinemaya sarıp  1 saat dinlendirin.
  3. Vişneli sosu hazırlamak için çekirdeği açıklanmış vişne ve tozşekeri kaynatın.
  4. Daha sonra blender dan geçip daha pürüzsüz olması için tel süzgeçten geçirip tekrar ocağa alın.
  5. Nişastayı su ile sulandırıp üzerine ekleyin ve kısık ateşte kaynatıp katılaşıncaya kadar pişirin.
  6. Hamurun 2/3 sini açıp  kalıbın  tabanına yerleştirin. (açarken yağlı  kağıt kullanabilirsiniz)
  7. Üzerine vişneli sosu dökün.
  8. Hamurun kalan kısmını şeritler halinde kesip  üzerine fotoğraftaki üzere yerleştirin.
  9. 180 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin soğuduktan sonra pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
858,479Konular
981,375Mesajlar
29,576Kullanıcılar
ssikkoSon üye
Üst Alt