Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vişneli Turta

Vişneli Turta
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
visneli-turta.jpg

Vişneli Turta Tanımı İçin Materyaller


İçi İçin
  • 500 gram çekirdeği çıkarılmış vişne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 silme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 ölçü su (Nişastayı açmak için)
Hamuru İçin
  • 2 yumurta
  • Çeyrek su bardağı süt
  • 250 gram eritilmiş margarin
  • 9 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Vişneli Turta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Çekirdeği çıkarılmış vişneleri ve toz şekeri tencereye alıp yavaş yavaş pişiriyoruz ve kaynamaya başlayınca içine su ile açtığımız nişastayı ekliyoruz ve birkaç dakika daha pişirip soğumaya alıyoruz sonra hamuru yapıyoruz.
  2. Un hariç tüm materyalleri bir kaba alıp karıştırıyoruz sonra un ekleyerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve buzdolabında 30 dakika kadar bekletiyoruz.
  3. Sonra hamurun bir kısmını (Bir avuç kadar) ayırıp dolapta bırakıyoruz geri kalanına açıp, form veriyoruz ve tart kalıbına, borcama ya da dilediğiniz bir kalıba yerleştiriyoruz.
  4. En son içi döküp üstlerine ayırdığımız hamurdan şeritler kesiyoruz ve evvelden 170 derecede alt-üst ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra dinlendirip, soğuyunca üzerine dilerseniz pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Vişneli için sıvı olmaması lazım bu yüzden şayet sıvı olursa biraz daha nişasta açıp ekleme yapabilirsiniz.
 
858,496Konular
981,665Mesajlar
29,734Kullanıcılar
Üst Alt