Vişneli Turta Tanımı İçin Materyaller
İçi İçin
- 500 gram çekirdeği çıkarılmış vişne
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 silme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 ölçü su (Nişastayı açmak için)
- 2 yumurta
- Çeyrek su bardağı süt
- 250 gram eritilmiş margarin
- 9 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Vişneli Turta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Çekirdeği çıkarılmış vişneleri ve toz şekeri tencereye alıp yavaş yavaş pişiriyoruz ve kaynamaya başlayınca içine su ile açtığımız nişastayı ekliyoruz ve birkaç dakika daha pişirip soğumaya alıyoruz sonra hamuru yapıyoruz.
- Un hariç tüm materyalleri bir kaba alıp karıştırıyoruz sonra un ekleyerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz ve buzdolabında 30 dakika kadar bekletiyoruz.
- Sonra hamurun bir kısmını (Bir avuç kadar) ayırıp dolapta bırakıyoruz geri kalanına açıp, form veriyoruz ve tart kalıbına, borcama ya da dilediğiniz bir kalıba yerleştiriyoruz.
- En son içi döküp üstlerine ayırdığımız hamurdan şeritler kesiyoruz ve evvelden 170 derecede alt-üst ısıttığımız fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra dinlendirip, soğuyunca üzerine dilerseniz pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun.