Vişneli Turta Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 250 gram margarin
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 3yemek kaşığı yoğurt
- 1 vanilya
- 4-5 su bardağı un azar azar kıvama göre ekleyiniz
- 2 su bardağı ayıklanmış vişne mevsimine göre ister taze ya da dondurulmuş kullanabilirsiniz
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker (200ml) mayhoş bir tat sevenler çoğaltabilir
- 3 tatlı kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Vişneli Turta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemelerini tek tek ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Sos için; şekeri ve vişneyi ocağa aldıktan sonra yarım su bardağı suya nişastayı ekleyip, karıştırın ve vişneye dökün vişne kaynayıp kıvam alınca tereyağ atıp, ocağı kapatın.
- Hamuru 2 yarıma ayırın hamurun birini merdane ile açıp, tart kalıbına güzelce yerleştirin ve tabanına çatalla delikler açın.
- Hazırladığımız vişneli sosu dökün üst katmanınada ister hamuru biraz buzlukta bekletip hamuru istediğiniz şekil verin.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin benim pişirmem 45-50 dk sürdü son dakikalar ayarını biraz daha düşürdüm.
- Uzun süre pişmeli ki hamur sostan dolayı yumuşamasın pişen turtamızı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca pudra şekeri ile servis edin. Afiyet olsun ????.