Vişneli Turta Tanımı İçin Malzemeler
Tart hamuru için;
- 200 gram tereyağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilin
- 2 çay kaşığı kabarma tozu
- 4/5 su bardağı un (Değişiklik gösterebilir )
- 3 su bardağı ayıklanmış vişne
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı sıcak su
Vişneli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ayıklanmış vişneleri tavaya alıyoruz.
- Üzerine şekerimizi ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kaynayan vişnelerin üzerine suyla açtığımız nişastayı döküyoruz ve kıvam alana kadar pişiriyoruz. Şimdide tart hamurumuzun yapılışına geçiyoruz.
- Bunun için tüm sıvı materyalleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Sonrasında un hariç öbür katı gereçleri ekliyoruz.
- En son olarak azar azar unu ekliyoruz ve ele yapışmayan,yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve bir kısmını üzeri için ayırıyoruz yaklaşık 20 dk dinlendiriyoruz.
- Sonrasında tart kalıbımıza fazla olan hamuru yayıyoruz.
- İçerisine vişneli sosumuzu döküyoruz ve kalan hamurla kapatıyoruz.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz. Dilerseniz üzerine pudra şekeri dökebilirsiniz. Turtamız hazır afiyet olsun ????.