Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vişneli ve Çikolatalı Dilimler(FIRLAMA TİM)

Vişneli ve Çikolatalı Dilimler(FIRLAMA TİM)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Vişneli ve Çikolatalı Dilimler

Su bardağı ölçüleri Amerikan cup ölçüsünde veriliyor, ben ekmek makinamın bardağı ile ölçerek yaptım Margarin yerine teremyağ, damla çikolata yerine önceki denemelerimden kalan choco crossies'leri kullandım, ikinci adımdaki şeker ekleme kısmını da atladım Siz de tereyağı kullanacaksanız malzemelerdeki tuzu çıkartabilirsiniz

Malzemeler

1 + 14 su bardağı kurutulmuş vişne
300gr margarin (2 yemek kaşığı haricindeki kısmı küplere bölünmüş)
1 su bardağı toz şeker
12 su bardağı kakao
1 tatlı kaşığı tuz
34 su bardağı kahverengi şeker
1 su bardağı hindistan cevizi
2 su bardağı + 7,5 tatlı kaşığı un
1 yumurta
12 su bardağı damla çikolata
Hazırlanması:

Fırını 160C (325F)'ye getirin 23cm (9)lik kare kek kalıbına kenarlardan sarkacak şekilde yağlı kağıt yerleştirin Vişneleri, 2 yemek kaşığı yağı, 14 su bardağı toz şekeri, ve 23 su bardağı suyu bir tavaya alıp orta hararetli ısıda, arada karıştırarak, karışım suyu tamamen çekene kadar ~10 dak pişirin
Ocaktan alıp 14 su bardağı toz şeker ekleyin ve soğumaya bırakın Arada karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın
Kakaoyu, tuzu, kahverengi şekeri, hindistan cevizini ve 2 su bardağı unu bir kabın içinde karıştırın Küplere böldüğünüz yağı parmaklarınızla veya hamur karıştırıcı ile karışıma yedirin Karışımdan 3 su bardağı kadarını kek kalıbının tabanına bastırarak yayın Fırında 20 dakika pişirin
Yumurtayı ve kalan 12 su bardağı toz şekeri orta hızdaki mikser ile 4 dakika çırpın Vişneli karışımı ve kalan 7,5 tatlı kaşığı unu ekleyip karıştırın Çikolatayı ilave edin Karışımı kek kalıbınıza yayın Üzerine 3 adımdan kalan kakaolu karışımı yayın
Fırında yaklaşık 50 dakika (ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar) pişirin Tamamen soğumasını bekleyip dilimleyin

FIRLAMA TİM

858,505Konular
982,813Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt