Vişneli Yalancı Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Tabanı İçin
- 1,5 paket burçak bisküvi
- 100 gram margarin
- 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 300 gram dondurulmuş vişne
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta (Yarım çay bardağı suda çözdürülmüş)
Vişneli Yalancı Cheesecake Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bisküvileri rondodan çekip üzerine erittiğimiz margarini döküyoruz.
- Kelepçeli kabımıza ya da borcama döküyoruz uygunca her yerine yayıp bastırıyoruz buzdolabına kaldırıyoruz düzgünce kendine gelsin.
- Muhallebi için vanilya ve şeker hariç bütün materyalleri bir ortaya getirip ocakta karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
- Hafifçe ısınmaya başlayınca şekeri ilave ediyoruz.
- Muhallebi yoğunlaşıp bir iki fokurdayınca altını kapatıp vanilyayı ek ediyoruz.
- Birinci sıcaklığı gittikten sonra bisküvilerin üzerine döküyoruz. Bir kenarda soğumaya bırakıyoruz.
- Vişneli sosumuzu hazırlamaya başlayalım. Dondurulmuş vişneyi uygun bir tencereye alalım, üzerine şekeri ve 1 su bardağı suyu ek edelim.
- Nişastayı yarım çay bardağı suda çözdürelim ve tenceremize ek edelim.
- Sosumuzu kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim.
- Hazırladığımız vişneli sosumuzu soğuyan cheesecakekimizin üzerine gezdirelim.
- Şayet vaktiniz varsa cheesecakekinizi 1 gece buzdolabında dinlendirerek, vaktiniz yoksa 2-3 saat dinlendirerek kalıptan çıkartabilir ve servis edebilirsiniz.