Vişneli Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram asma yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- ½ su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- ½ tatlı kaşığı karabiber
- ½ tatlı kaşığı nane
- ½ tatlı kaşığı yeni bahar
- ½ tatlı kaşığı tarçın
- 400 gram vişne
- 2 su bardağı vişne suyu
- Tuz
Vişneli Yaprak Sarma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Asma yapraklarını salamura kullanıyorsanız, sadece sıcak suda bekletip tuzunu alın. Taze asma yaprağı kullanıyorsanız, suda yıkayıp haşlayın.
- Soğanı ince kıyın.
- Pirinci nişastası çıkıncaya kadar yıkayıp süzün.
- Geniş bir tencere veya tavada zeytinyağını kızdırın.
- Dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun, soğanı ilave ederek kavurmaya devam edin.
- Soğanlar yumuşayınca yıkanmış pirinci ekleyin, şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin.
- Ardından sırasıyla kuş üzümü, nar ekşisi, karabiber, tuz, tarçın, yenibahar, kuru nane ekleyip karıştırın.
- 1 su bardağı vişne suyu 1 su bardağı su ve şeker ilave edip kaymaya bırakın.
- Pilavın suyu kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- Asma yapraklarına uygun miktarda harç ve birer adet vişne koyup, kenarlarını ortaya katlayarak parmak kalınlığında sarın.
- Tencerenin dibine asma yapraklarından bir taban yapın.
- Üzerine yaptığınız sarmaları dizin.
- Kalan vişneleri aralarına serpiştirin.
- Üzerine sarmaların hizasına gelecek kadar su ve vişne suyu karışımı ekleyin, isterseniz 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.
- Üstüne porselen bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın.
- Çok kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Kendi tenceresinde oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Ilık ya da soğuk servis edin.