Vişneli Yaprak Sarması - Parmak Yedirten Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo asma yaprağı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı bulgur
- 5 adet orta boy soğan
- 1 demet maydanoz
- İsteğe göre 3 adet domates(ben kullanmadım)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1/2 (yarım) su bardağı vişne
- İsteğe göre 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık( ben kullanmadım)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
- 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
Vişneli Yaprak Sarması - Parmak Yedirten Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcını hazırlayın. Soğanı ince ince doğrayın.
- Suyunu salıp çektikten sonra üzerine zeytinyağı ve sıvı yağı ekleyip soğanı kavurun.
- Biber ve domates salçasını ekleyin ve 1-2 dk kadar kavurun.
- Ardından üzerine yıkanmış pirinç ve bulguru ekleyin ve bu şekilde yeteri kadar pişirin.
- En son tüm baharatları ve tuzu ekleyin ve 1-2 dk kadar pişirdikten sonra ocağı kapatın.
- İlk sıcaklığı çıkınca maydanozu ekleyin. İç harç hazır.
- Üzüm yaprağı içine yeteri kadar iç harç aldıktan donra tek tek sarın.
- Tüm iç harcınız bitene kadar bu şekilde üzüm yapraklarını sarıp bitirin.
- Tencere dibine üzüm yaprağından alt zemin olacak şekilde yerleştirin ve sarmış olduğunuz sarmaları yerleştirin.
- İç harç yarı pişmiş şekilde olduğu için tencerenize 2. 5 su bardağı su yeterli olacaktır.
- Üzerine ağırlık yapacak şekilde bir tabak koyun ve kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişirmeye bırakın.
- En üstten yiyip bakın, pişmiş ise sarmamış pişmiş demektir. Servise hazır.
????Not: tarifler birebir kendimiz yapıp denediğimiz tariflerdir. Gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz.
Daha fazla video için zamansız lezzetler kanalıma abone olmayı ve videoyu beğenmeyi unutmayın.
Vişneli Yaprak Sarması - Parmak Yedirten Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı