
Vişneli Yaz Pastası Tanımı İçin Materyaller
Alt tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 250-300 gram kadar çekirdekleri çıkarılmış vişne
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1,5 çay bardağı su
Vişneli Yaz Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Alt tabanı için bisküvileri robotta çekip, erimiş tereyağı ile karıştırıp kelepçeli kalıba dökün.
- Üzerini düzgünce bastırın.
- Muhallebisi için vanilya ve tereyağı hariç öbür gereçleri ocakta yoğunlaşana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp vanilyayı ve tereyağını katıp uygunca eriyene kadar karıştırın.
- Bisküvilerin üzerine döküp soğumaya bırakın.
- Bu ortada sosu için vişnelerin üzerine şekeri ilave edip ocakta 5 dakika kadar pişirip su ile inceltilmiş nişastayı da katıp yoğunlaşana kadar pişirin.
- Yeterlice soğumuş olan muhallebinin üzerine sosu her yerine gelecek halde yavaş yavaş döküp buzdolabına kaldırın.
- Tercihen bir gece ya da birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.