Vişneli Yaz Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı vişne suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı vişne suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- Yarım paket bisküvi
Vişneli Yaz Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 su bardağı vişne suyunu, nişastayı ve toz şekeri karıştırın ve pişirin, istediğiniz bir kalıbı sudan geçirip süzün ve vişneli muhallebiyi dökün, düzeltin.
- Sütlü muhallebisi için süt, nişasta ve tozşekeri karıştırıp pişirin, ocaktan alın içine tereyağı ve vanilyayı ekleyerek tereyağı eriyinceye kadar çırpın, vişneli muhallebinin üzerine dökün.
- Son sefer tekrar 3 bardak vişne suyu, tozşeker ve nişastayı karıştırıp pişirin, ocaktan alın, içine elinizle kırdığınız bisküviyi ek edin fazla ezmeden karıştırın.
- Sütlü muhallebinin üzerine dökün, düzeltin, streçle üzerini kapatın. Oda ısısına gelince buzdolabına koyun, yeterlice soğutun.
- Daha sonra kalıbı zıt çevirerek tatlıyı servis tabağına alın, dilimleyerek kesin, afiyetler olsun.