Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vişnelim Vişneli Limonlu Muhteşem Tatlı

Vişnelim Vişneli Limonlu Muhteşem Tatlı
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
visne-lim-visneli-limonlu-muhtesem-tatli-1.jpg

Vişnelim Vişneli Limonlu Mükemmel Tatlı Tanımı İçin Materyaller


Limonlu Kısmı İçin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun suyu
  • 2 limonun rende kabuğu
  • Yarım portakalın rende kabuğu ( varsa )
Vişneli Kısmı İçin
  • 1 kase ayıklanmış vişne
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı su
  • 2 tatlı kaşığı nişasta

Vişnelim Vişneli Limonlu Süper Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İrmik, tozşeker, rendelenmiş iki limonun kabuğu ( varsa yarım portakalın rende kabuğu renk vermesi için yoksa sorun değil ) vanilya ve tereyağı hepsini beraberce tencereye alın.
  2. Üzerine sütü yavaş yavaş dökerek karıştırın ocağa alın, orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin.
  3. Yoğunlaşmaya başlayınca sıkılmış bir limonun suyunu içine ek ederek yeterlice karıştırın ve bir dakika kadar sonra ocaktan alın.
  4. Kalıbı sudan geçirip süzün ve irmikli tatlıyı kalıba döküp düzeltin, oda ısısına gelince buzdolabına koyun, iki saat dinlendirin.
  5. Yeterlice soğuyan tatlıyı kalıptan servis tabağına alın. Ayıklanmış vişneyi küçük bir tencereye alın üzerine bir çay bardağı tozşekeri dökün, ocakta beş dakika kadar pişirin.
  6. İki tatlı kaşığı nişastayı bir çay bardağı su ile karıştırarak açın, vişneye ek ederek yoğunlaşıncaya kadar pişirin.
  7. İrmikli tatlının ortasına dökün ve tekrar buzdolabına koyun, soğutun, daha sonra dilimleyerek kesin, afiyetler olsun. ????????.
 
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt