Vişnelim Vişneli Limonlu Mükemmel Tatlı Tanımı İçin Materyaller
Limonlu Kısmı İçin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 limonun suyu
- 2 limonun rende kabuğu
- Yarım portakalın rende kabuğu ( varsa )
- 1 kase ayıklanmış vişne
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı su
- 2 tatlı kaşığı nişasta
Vişnelim Vişneli Limonlu Süper Tatlı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İrmik, tozşeker, rendelenmiş iki limonun kabuğu ( varsa yarım portakalın rende kabuğu renk vermesi için yoksa sorun değil ) vanilya ve tereyağı hepsini beraberce tencereye alın.
- Üzerine sütü yavaş yavaş dökerek karıştırın ocağa alın, orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin.
- Yoğunlaşmaya başlayınca sıkılmış bir limonun suyunu içine ek ederek yeterlice karıştırın ve bir dakika kadar sonra ocaktan alın.
- Kalıbı sudan geçirip süzün ve irmikli tatlıyı kalıba döküp düzeltin, oda ısısına gelince buzdolabına koyun, iki saat dinlendirin.
- Yeterlice soğuyan tatlıyı kalıptan servis tabağına alın. Ayıklanmış vişneyi küçük bir tencereye alın üzerine bir çay bardağı tozşekeri dökün, ocakta beş dakika kadar pişirin.
- İki tatlı kaşığı nişastayı bir çay bardağı su ile karıştırarak açın, vişneye ek ederek yoğunlaşıncaya kadar pişirin.
- İrmikli tatlının ortasına dökün ve tekrar buzdolabına koyun, soğutun, daha sonra dilimleyerek kesin, afiyetler olsun. ????????.