teknolojiuzmani
FD Üye

Vitamin Deposu Terbiyeli Kereviz Çorbası Tanımı İçin Gereçler
Çorba için:
- 1 adet orta uzunluk kereviz
- 1 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1-2 kol kereviz yaprağı
- 1,5 litre su
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Vitamin Deposu Terbiyeli Kereviz Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Doğranan materyaller kaynayan suya bırakılır ve 10 dakika kadar haşlanır.
- Sebzeler pişerken terbiyesi için un, yumurta sarısı ve su topak kalmayacak biçimde çırpılır.
- Terbiyeye kaynayan sudan bir ölçü koyularak ılınması sağlanır. Yavaş yavaş çorbaya eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır.
- Farklı bir tavada tereyağı eritilir. Ve kaynayan çorbaya eklenir.
- Son olarak tuz ve karabiber de eklenerek 1 taşım daha kaynatılır ve altı kapatılır.
- Servis ederken kesinlikle limon kullanılmalıdır.
- Kereviz yaprakları çok yararlı olduğundan kesinlikle yapraklı kereviz satın alınmalıdır.
- Üzerine tereyağını yaktıktan sonra bir taşım daha kaynatın ki lezzetini içine düzgünce bıraksın. Afiyet olsun.