Vitamin ve mineralleri en cok hangi besinlerden alabiliriz?
Kalsiyum iceren yiyecekler: Sut ve sut urunleri, soya fasulyesi, brokoli, lahana, koyu yeşil yapraklı sebzeler, badem, ceviz, fıstık,sardalya
Demir iceren besinler : Kırmızı et, balık, yumurta sarısı, soya fasulyesi, kabuklu yemişler, kuru uzum, pekmez
Bakır iceren besinler : Karaciğer, balık, kabuklu hayvanlar, yapraklı sebzeler, bezelye, fındık, ceviz, mantar, cavdar
Cinko iceren besinler : Yumurta sarısı, baklagiller, kabak cekirdeği, ayciceği cekirdeği, buğday tohumu, tum tahıllar
İyot iceren besinler : Deniz balıkları, sebze (zeminin icerdiği iyot miktarına bağlı), iyotlu yemek tuzu
Potasyum iceren besinler : Meyve, sebze, sut urunleri, muz, kurukayısı, kuru uzum, portakal, avokado, kabak, incir, sarımsak, hurma, patates
Magnezyum iceren yiyecekler : Badem, fıstık, fındık, ceviz, soya fasulyesi, rafine edilmemiş tahıllar, tam tahıllı ekmek ve koyu yeşil sebzeler
Selenyum iceren besinler : Deniz urunleri, tavuk, soğan, sarımsak, brokoli, buğday tohumu
Sodyum iceren besinler : Yemeklik tuz, buğulama ve salamura et, salam ve balık urunleri, ekmek, peynir, maden suyu,
Fosfor iceren besinler : Balık, et, yumurta, işlenmemiş tahıl urunleri, fındık, ceviz, maya, peynir
Kukurt iceren besinler : Yumurta sarısı, et, sut, balık, peynir, fındık, ceviz, sebze
Manganez iceren besinler : Ananas, ceviz, fındık, baklagiller, işlenmemiş tahıl urunleri, sebze, bira mayası, kakao
Krom iceren besinler : Siyah cay, kakao, bal, fındık, ceviz, ilenmemiş tahıllar, peynir, et, mantar
Flor iceren besinler : Balık, et, sut urunleri, cay, kahve, su ve maden suyu, soya fasulyesi
Klorid iceren besinler : Yemek tuzu iceren her turlu besin (salam ve balık urunleri, ekmek, peynir gibi)
Kalsiyum iceren yiyecekler: Sut ve sut urunleri, soya fasulyesi, brokoli, lahana, koyu yeşil yapraklı sebzeler, badem, ceviz, fıstık,sardalya
Demir iceren besinler : Kırmızı et, balık, yumurta sarısı, soya fasulyesi, kabuklu yemişler, kuru uzum, pekmez
Bakır iceren besinler : Karaciğer, balık, kabuklu hayvanlar, yapraklı sebzeler, bezelye, fındık, ceviz, mantar, cavdar
Cinko iceren besinler : Yumurta sarısı, baklagiller, kabak cekirdeği, ayciceği cekirdeği, buğday tohumu, tum tahıllar
İyot iceren besinler : Deniz balıkları, sebze (zeminin icerdiği iyot miktarına bağlı), iyotlu yemek tuzu
Potasyum iceren besinler : Meyve, sebze, sut urunleri, muz, kurukayısı, kuru uzum, portakal, avokado, kabak, incir, sarımsak, hurma, patates
Magnezyum iceren yiyecekler : Badem, fıstık, fındık, ceviz, soya fasulyesi, rafine edilmemiş tahıllar, tam tahıllı ekmek ve koyu yeşil sebzeler
Selenyum iceren besinler : Deniz urunleri, tavuk, soğan, sarımsak, brokoli, buğday tohumu
Sodyum iceren besinler : Yemeklik tuz, buğulama ve salamura et, salam ve balık urunleri, ekmek, peynir, maden suyu,
Fosfor iceren besinler : Balık, et, yumurta, işlenmemiş tahıl urunleri, fındık, ceviz, maya, peynir
Kukurt iceren besinler : Yumurta sarısı, et, sut, balık, peynir, fındık, ceviz, sebze
Manganez iceren besinler : Ananas, ceviz, fındık, baklagiller, işlenmemiş tahıl urunleri, sebze, bira mayası, kakao
Krom iceren besinler : Siyah cay, kakao, bal, fındık, ceviz, ilenmemiş tahıllar, peynir, et, mantar
Flor iceren besinler : Balık, et, sut urunleri, cay, kahve, su ve maden suyu, soya fasulyesi
Klorid iceren besinler : Yemek tuzu iceren her turlu besin (salam ve balık urunleri, ekmek, peynir gibi)