Viyana Kahvesi Tanımı İçin Materyaller
Kahve kreması için :
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı granür kahve
- 1 fincan kaynatılmış süt
- Şeker (İstediğiniz kadar )
- Gereç ölçüleri eşit oranda arttırılıp istediğiniz kadar yapabilirsiniz. 1 yumurta sarısından 2 kahvelik krema çıkıyor
Viyana Kahvesi Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ( mikser varsa mikser ile yapılması daha rahat olacaktır ) yumurtanın yalnızca sarısını yaklaşık 2-3 dakika kadar şekerle bir arada yüksek zamanda çırpın.
- Yumurtanın rengi krem rengine dönene kadar çırptıktan sonra kahvenin üretimine geçelim. ( renginin çok açık olmasını istemezseniz daha az çırpmanız kâfi )
- Fincanınızın ölçüsünde sütü kaynatın. Granür kahvenizi ve şekeri ekleyip karıştırın.
- Akabinde kremayı üstüne yavaşça dökün.
Güzel görünmesi için kremayı ek ettikten sonra üzerine granül kahve serpiştirebilirsiniz.