Viyana Pastası Tarifi yeni Resimli
Viyana Pastası Malzemeleri (810 kişilik)
30 gr kakao
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
12 cay kaşığı tuz
300 gr şeker
8 adet akı ve sarısı ayrılmış iri yumurta
60 gr ince rendelenmiş bitter cikolata
Cikolatalı Krema
400 gr toz şeker
250 mi soğuk krema
250 gr iri doğranmış bitter cikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
imagesviyanapastasitarifiresimli5ad3d0611ffe8
Viyana Pastası Tarifi
Kek: Fırınınızı 150 derecede ısıtın
İki adet 20 cm capında yuvarlak kek kalıbını yağlayın, iclerine yağlı kağıt serin
Kakao, un, mısır nişastası ve tuzu geniş bir kabın icinde karıştırın
Şeker ve yumurtaların sarısını geniş bir kabın icinde mikser ile yuksek hızda rengi acılıp kıvamı koyulaşana dek cırpın
Mikserin hızını duşurerek kuru malzemeleri azar azar karışıma yedirin
Mikseri yuksek hızda calıştırarak yumurtaların akını başka bir geniş kabın icinde sert tepecikler oluşturuncaya dek cırpın Karışımın icine yedirin
Hamuru kek kalıplarına boluşturun
Kalıpları fırına vererek 2025 dakika pişirin Yeterince pişmiş olup olmadığını anlamak icin keklere bir kurdan batırın Dışarı cektiğinizde kurdan temiz kalmalıdır
Kalıpları dışarı alın ve kekleri kalıpların icinde 10 dakika bekletin Kekleri tel ızgara uzerine tersyuz edin Kağıtları dikkatlice uzerlerinden sıyırın Tamamen soğumaları icin bekletin
Cikolatalı Krema: Şeker ve kremayı orta ateşe oturttuğunuz bir tencerede 1 dakika kaynattıktan sonra cikolatayı katıp karıştırın Tencereyi tekrar ateşe oturtun Karışımın sıcaklığı 112 dereceye ulaşıncaya dek karıştırmadan ısıtmaya devam edin Ocaktan alın
Tereyağı ve vanilyayı icine ekleyerek karıştırmadan tencereyi ici buzlu su dolu bir kaba oturtun 5 dakika beklettikten sonra karıştırın Karışım parlaklığını kaybetmeye başlayıncaya kadar, yaklaşık 510 dakika, tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin
34 dakika dinlendirdikten sonra surulebilir bir kıvama gelene dek karıştırın
Kekleri enlemesine ikiye bolun Bir kek katını seıvis tabağına yerleştirin Uzerine kremayı yayın Aynı işlemi iki kek katı icin de tekrarlayın Son kek katını diğerlerinin uzerine oturttuktan sonra pastanın kenarını ve yanlarını kalan krema ile kaplayın
Pastanın uzerine cikolata rendesi serpiştirin
Viyana Pastası Malzemeleri (810 kişilik)
30 gr kakao
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
12 cay kaşığı tuz
300 gr şeker
8 adet akı ve sarısı ayrılmış iri yumurta
60 gr ince rendelenmiş bitter cikolata
Cikolatalı Krema
400 gr toz şeker
250 mi soğuk krema
250 gr iri doğranmış bitter cikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
imagesviyanapastasitarifiresimli5ad3d0611ffe8
Viyana Pastası Tarifi
Kek: Fırınınızı 150 derecede ısıtın
İki adet 20 cm capında yuvarlak kek kalıbını yağlayın, iclerine yağlı kağıt serin
Kakao, un, mısır nişastası ve tuzu geniş bir kabın icinde karıştırın
Şeker ve yumurtaların sarısını geniş bir kabın icinde mikser ile yuksek hızda rengi acılıp kıvamı koyulaşana dek cırpın
Mikserin hızını duşurerek kuru malzemeleri azar azar karışıma yedirin
Mikseri yuksek hızda calıştırarak yumurtaların akını başka bir geniş kabın icinde sert tepecikler oluşturuncaya dek cırpın Karışımın icine yedirin
Hamuru kek kalıplarına boluşturun
Kalıpları fırına vererek 2025 dakika pişirin Yeterince pişmiş olup olmadığını anlamak icin keklere bir kurdan batırın Dışarı cektiğinizde kurdan temiz kalmalıdır
Kalıpları dışarı alın ve kekleri kalıpların icinde 10 dakika bekletin Kekleri tel ızgara uzerine tersyuz edin Kağıtları dikkatlice uzerlerinden sıyırın Tamamen soğumaları icin bekletin
Cikolatalı Krema: Şeker ve kremayı orta ateşe oturttuğunuz bir tencerede 1 dakika kaynattıktan sonra cikolatayı katıp karıştırın Tencereyi tekrar ateşe oturtun Karışımın sıcaklığı 112 dereceye ulaşıncaya dek karıştırmadan ısıtmaya devam edin Ocaktan alın
Tereyağı ve vanilyayı icine ekleyerek karıştırmadan tencereyi ici buzlu su dolu bir kaba oturtun 5 dakika beklettikten sonra karıştırın Karışım parlaklığını kaybetmeye başlayıncaya kadar, yaklaşık 510 dakika, tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edin
34 dakika dinlendirdikten sonra surulebilir bir kıvama gelene dek karıştırın
Kekleri enlemesine ikiye bolun Bir kek katını seıvis tabağına yerleştirin Uzerine kremayı yayın Aynı işlemi iki kek katı icin de tekrarlayın Son kek katını diğerlerinin uzerine oturttuktan sonra pastanın kenarını ve yanlarını kalan krema ile kaplayın
Pastanın uzerine cikolata rendesi serpiştirin