Volovan (Bûchée) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet hazır volovan
- 250 gram mantar
- 1 baş soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil kapya biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı krema
- 100 gram kasar peyniri (Rendelenmiş)
Volovan (Bûchée) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce mantarlarımızı yıkayıp, biraz tuz attığımız suyun içerisine koyuyoruz (Dilerseniz konserve mantarda kullanabilirsiniz).
- Daha sonra bir kenarda soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz ocağa tavamızı koyup, ısıtıyoruz. Daha sonra içerisine yağımızı koyup eritiyoruz ve soğanımızı ekliyoruz.
- Soğanımız biraz kavrulurken daha sonra içerisine biberlerimizi de yemeklik doğrayıp, ekliyoruz biraz soteleyin.
- İçerisine yarım halka şeklinde doğradığımız mantarları ekliyoruz, bir iki tür çevirip içerisine salçamızı, tuzu ve baharatlarımızı ekleyip, mantarlarımız suyunu çekinceye kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- En son içerisine kremamızı ekleyip biraz daha özleşmesini sağlayıp altını kapatıyoruz.
- Daha sonra volovanlarımızın iç kısımlarını içerisine doğru biraz bastırarak yer açıyoruz.
- Daha sonra içerisine harcımızı doldurup rendelediğimiz kaşar peynirini üzerlerine döküp, 180 dercede peynirler eriyinceye kadar pişiriyoruz ve servis ediyoruz.