Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Vucudumuzdaki Zararlı Maddeler Nelerdir

Vucudumuzdaki Zararlı Maddeler Nelerdir
0
119

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Vucudumuzdaki Zararlı Maddeler Neler kısaca

Biz canlılar hayatsal faaliyetlerini yurutebilmek icin dışarıdan besin alırlar Bu besinleri enerji verici, yapıcı onarıcı ve duzenleyici olarak kullanırlar Besin iceriklerinin hayatsal faaliyetlerde kullanılmasından sonra kalan su, madensel tuzlar, CO2, amonyak, ure ve urik asit gibi zararlı maddelerin vucut dışına atılmasına Boşaltım denir Boşaltım olayını gercekleştiren sisteme de boşaltım sistemi adı verilir Boşaltım sistemi sayesinde sindirim sonucu hucrelerde oluşan artık maddeler, dışarıdan vucuda girmiş olan zararlı maddeler ve yararlı olmasına rağmen hucrelere fazla gelen maddeler vucut dışına atılır

Şimdi vucudumuz icin gerekli besin icerikleri, enerji uretimi icin, yapımonarım icin ve duzenleyici olarak kullanılır Bu sırada vucudumuza zararlı olan ve vucudumuzdan uzaklaştırılması gereken bazı atık maddeler de oluşur Oluşan atık maddeler vucudumuzdan boşaltımda gorevli yapı ve organlar tarafından uzaklaştırılır

Similar threads

Vucudumuzdaki Zararlı Maddeler Hangi Yollarla Nasıl Atılır Vucudumuzdan Atıkları Boşaltım Sistemimiz Uzaklaştırır Canlılar hayatsal faaliyetlerini yurutebilmek icin dışarıdan besin alırlar Bu besinleri enerji verici, yapıcı onarıcı ve duzenleyici olarak kullanırlar Besin iceriklerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Boşaltım Sistemi proje odevi Boşaltım Sistemi konu anlatımı Boşaltım Sistemi ders notları Boşaltım Sistemi hakkında bilgi: Canlılar hayatsal faaliyetlerini yurutebilmek icin dışarıdan besin alırlar Bu besinleri enerji verici, yapıcı onarıcı ve duzenleyici olarak kullanırlar Besin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Vücudumuzdaki Zararlı Maddeler Neler özet olarak Biz canlılar hayatsal faaliyetlerini yürütebilmek için dıştan gıda alırlar Bu besinleri enerji verici, yapıcı onarıcı ve düzenleyici olarak kullanırlar Beslenme içeriklerinin hayatsal faaliyetlerde kullanılmasından sonradan kalan su, madensel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
Vücudumuzdaki Zararlı Maddeler Hangi Yollarla Nasıl Atılır Vücudumuzdan Atıkları Boşaltım Sistemimiz Uzaklaştırır Canlılar hayatsal faaliyetlerini yürütebilmek için dıştan besin alırlar Bu besinleri enerji verici, yapıcı onarıcı ve düzenleyici olarak kullanırlar Beslenme içeriklerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Vucudumuzu meydana getiren başlıca sistemler; sindirim sistemi, Dolaşım Sistemi, Boşaltım Sistemi, Sinir Sistemi, Solunum Sistemi, Lenf Sistemi, Ureme Sistemi, Hareket ve Destek Sistemidir Vucudumuzdaki Sistemlerin Gorevleri ve Ozellikleri: Sindirim Sistemi: Vucuda alınan besin maddelerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
858,475Konular
981,229Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt