Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Vucudumuzdaki Zararlı Maddelerin Dışarı Atılmasında Gorevli Yapı Ve Organlar

Vucudumuzdaki Zararlı Maddelerin Dışarı Atılmasında Gorevli Yapı Ve Organlar
0
113

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Boşaltım Sisteminde Gorevli Yapı Ve Organlar

Vucudumuzdaki Zararlı Maddelerin Dışarı Atılmasını boşaltım sistemi sağlar Boşaltım sistemi, yapımyıkım sırasında ortaya cıkan atık maddelerin atılımından sorumludur Vucut işlevlerinin surekliliği icin hucrelerden atık maddelerin atılması gerekir Katı ve sıvı atıklar, kan icinde erimiş olarak taşınırlar ve bobreğe ulaştırılarak suzulurler Bu atıklar ureterler yoluyla idrar kesesine gecerek, belli aralıklarla idrar olarak depolanıp, değişik aralıklarla vucuttan atılırlar

Boşaltım sistemi organları:

Bobrekler,

ureterler ve

idrar kesesinden oluşur

Boşaltıma yardımcı organlar

Akciğerler

Kalın Bağırsak

Deri

Karaciğer

Similar threads

Vucudumuzdaki Zararlı Maddeler Hangi Yollarla Nasıl Atılır Vucudumuzdan Atıkları Boşaltım Sistemimiz Uzaklaştırır Canlılar hayatsal faaliyetlerini yurutebilmek icin dışarıdan besin alırlar Bu besinleri enerji verici, yapıcı onarıcı ve duzenleyici olarak kullanırlar Besin iceriklerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Boşaltım Sisteminde Görevli Yapı Ve Organlar Vücudumuzdaki Zararlı Maddelerin Dışarı Atılmasını boşaltım sistemi sağlar Boşaltım sistemi, üretimafet sırasında ortaya meydana çıkan atık maddelerin atılımından sorumludur Cisim işlevlerinin sürekliliği için hücrelerden atık maddelerin atılması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
241
İnsan Vucudunda Boşaltım Sistemi Nedir? Zararlı ve işe yaramayan maddelerin vucuttan atılmasına boşaltım denir Organizmada boşaltımla gorevli butun organların veya yapıların meydana getirdiği sisteme boşaltım sistemi denmektedir Ayrıca Boşaltım sistemi edilgin değildir; aksine inceden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
191
boşaltımda gorevli organ ve yapıların sağlığını korumak icin yapılması gerekenler Boşaltım sisteminin vucut dengesinin (homeostaz) sağlanmasında cok onemli bir yeri vardır Bobrekler, ureterler ve idrar kesesinden oluşan boşaltım sistemi, yapımyıkım sırasında ortaya cıkan atık maddelerin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
205
Vücudumuzdaki Zararlı Maddeler Hangi Yollarla Nasıl Atılır Vücudumuzdan Atıkları Boşaltım Sistemimiz Uzaklaştırır Canlılar hayatsal faaliyetlerini yürütebilmek için dıştan besin alırlar Bu besinleri enerji verici, yapıcı onarıcı ve düzenleyici olarak kullanırlar Beslenme içeriklerinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,496Konular
981,797Mesajlar
29,861Kullanıcılar
RyZeSon üye
Üst Alt