iltasyazilim
FD Üye
Vücutta Geçmeyen Morluklar
Vücuttaki Morluklar
Enzimler sağlığımız açısından hayati yük taşır Besinler yoluyla aldığımız protein, yağ ve karbonhidrat enzimler olmadan sindirilemez Enzim yetersizliği yaraların iyileşme sürecini uzatır, mide ve hazımsızlık sorununa, kilo artışına yol açar Pişirilme biçimleri, hazırlanmış yiyecekler, pastörize işlemleri ve bekletilme nedeniyle gününümüzde besinler enzimleri yaklaşık olarak yok olmuştur
Bir hücrede 3000 öbür enzim bulunur Enzimler gözenekli olan zarının inşasından gıda moleküllerinde enerjinin depolanmasına değin her türlü işte görevlidir Besinlerle aldığımız protein, yağ ve karbonhidratlar enzimsiz sindirilemez Incelemeler mide, hazımsızlık sorunu yaşayanlarda enzim eksikliğini göstermiştir
YAŞLILIĞIN SORUNU
Enzim eksikliği 40`lı yaşlardan sonra görülür ve yaşlılığın da manâlı sorunudur Enzim eksikliği sonuçlarını görebilmek, enzim eksikliğinin yaşamımızda ne gibi faaliyetleri engellediğini ve şikayet olarak dillendirdiğimizi görmek açısından önemlidir
DİYABETE DIŞARI GIDEN YOL
Tükürükte enzim vardır Ekmekteki nişasta, tükürükteki enzimle şekere dönüşür Pankreas bezi manâlı enzim kaynağıdır Salgısıyla protein karbonhidrat ve yağları parçalar Hatalı beslenme, aşırı gıda tüketimi, gerginlik, pankreası bozar fakat, bu da en büyük enzim kaynağının değil edilmesidir Pankreasın görevlerinden biri de insülin yapımıdır İnsülin eksilirse diyabet oluşur
BESİNLERDEN NASIL DEĞIL OLUYOR
Pişirilme biçimleri, hazır yiyecekler, pastörize ve bekletilme işlemleriyle besinler enzimden yana fakirleşmiş, hazırlanmış yiyeceklerde doğal enzimler yaklaşık olarak yok edilmiştir Bu da kilo almanıza yol açar; lipaz ve amilaz enzimleri yok edildiğinde, yağları, karbonhidratları sindiremez ve vücutta depolanır Mesela bir zamanların en büyük enzim kaynağı süt enzimden yoksunlaşmıştır Öyle çok enzim 50 derece ısıda bozulur Sütün pastörize edilmesi de enzimleri eksiltir
BAHÇEYLE MARKET FARKI
Vücudun enzim yapabilmesi için ihtiyacı olan vitaminler ve eser elementler günümüzde üretilen besinlerde yeterli miktarda yoktur Bahçelerde yetişen enzim açısından zengin sebze ve meyveler bundan böyle marketlerden veya manavlardan aldığımız; bekleyerek enzimini kaybetmiş besinler haline gelmiştir Vücudun sağlıklı biçimde enzim üretimini gerçekleştirebilmesi en düşük besinler yoluyla aldığımız enzim yeterliliği değin manâlı bir konudur Hastalıklar antibiyotik kullanmanızı gerektiriyorsa akabinde bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için enzimden varlıklı gıda sistemi geliştirmelisiniz
ÇİĞ MEYVE, SEBZE İLE BESLENİN
Taze, ham sebze ve meyveleri bol miktarda tüketin Sebzeleri pişirmek yerine ham tüketmeye çalışın Vitamin içeriği zengin besinleri tercih edin, fast food tarzı beslenmeden, ve bitmiş ürünlerden uzaklaşın
KAN YAĞLARINI DÜZENLiYOR
Enzimleri bazıları besinlerin sindirilmesinde önemli gör evler üstlenir Örneğin laktaz enzimi sütteki süt şekeri şek erini, tükürükteki amilaz enzimi yiyeceklerdeki nişastalı maddeleri, pepsin midede yer alan ve yiyeceklerdeki pr oteini parçalayan manâlı bir enzimdir Protein parçalayıcı enzimler damar içinde pıhtı oluşumunu engeller, damar içindeki pıhtıları çözer, kanın akıcılığını iyileştirir Yağları parçalayan lipaz enzimi kan yağları düzeyi düşer
Stres yönetimi yapmak faydalı
Yaş ile birlikte enzim düzeyi düşer Enzimleri artırmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçecektir Işlem görmemiş doğal besinlerin seçimi, enzim kalitesini etkileyecek stres gibi negatif koşullardan muhtemel olduğunca uzaklaşmayı anlamak bir diğer deyişle gerginlik yönetimi yaparak sorunlarla başaçıkabilmek, enzimleri korumaya odaklı bir hayat ve besin sistemi ilerletmek bu yolda tartı taşır
Mucizevi meyve ANANAS
Ağır proteinleri sindirmeye yarayan bromelain enzimi bakımından varlıklı olan ananas doğal şekerler açısından enerji kaynağıdır Ananas besinlerle az miktarda alınan manganezi de içerir Manganez enzimlerin etkinliğinin görülebilmesi ve antioksidan özelliğinin daha verimli olabilmesi için fazla önemlidir
Ananas keza B1 vitamini içerir B1 vitamini enzimatik reaksiyonların tamamlayıcısıdır ve enerji üretimine katkı sağlar İyi bir C vitamini kaynağı da olan ananas özellikle yaşlanma etkilerine aleyhinde iyi bir antioksidandır
1 haftada geçmeyen morluklar neyin habercisi?
Enzim yetersizliği yaraların iyileşme sürecini uzatır Cilt yüzeyinde vurmalar çarpmalar sonucu oluşan morlukların iyileşme süreci uzuyorsa enzim yetersizliğinin habercisi olabilmektedir Enzim yetersizliği birbirini tetikleyici süreçleri de ortaya çıkarabilmektedir Yani enzim yetersizliğiniz varsa ve bu sindirimde yaşanan bir problemse kan pıhtılaşması da tehlike aşağıda olabilecektir *
Vücuttaki Morluklar
Enzimler sağlığımız açısından hayati yük taşır Besinler yoluyla aldığımız protein, yağ ve karbonhidrat enzimler olmadan sindirilemez Enzim yetersizliği yaraların iyileşme sürecini uzatır, mide ve hazımsızlık sorununa, kilo artışına yol açar Pişirilme biçimleri, hazırlanmış yiyecekler, pastörize işlemleri ve bekletilme nedeniyle gününümüzde besinler enzimleri yaklaşık olarak yok olmuştur
Bir hücrede 3000 öbür enzim bulunur Enzimler gözenekli olan zarının inşasından gıda moleküllerinde enerjinin depolanmasına değin her türlü işte görevlidir Besinlerle aldığımız protein, yağ ve karbonhidratlar enzimsiz sindirilemez Incelemeler mide, hazımsızlık sorunu yaşayanlarda enzim eksikliğini göstermiştir
YAŞLILIĞIN SORUNU
Enzim eksikliği 40`lı yaşlardan sonra görülür ve yaşlılığın da manâlı sorunudur Enzim eksikliği sonuçlarını görebilmek, enzim eksikliğinin yaşamımızda ne gibi faaliyetleri engellediğini ve şikayet olarak dillendirdiğimizi görmek açısından önemlidir
DİYABETE DIŞARI GIDEN YOL
Tükürükte enzim vardır Ekmekteki nişasta, tükürükteki enzimle şekere dönüşür Pankreas bezi manâlı enzim kaynağıdır Salgısıyla protein karbonhidrat ve yağları parçalar Hatalı beslenme, aşırı gıda tüketimi, gerginlik, pankreası bozar fakat, bu da en büyük enzim kaynağının değil edilmesidir Pankreasın görevlerinden biri de insülin yapımıdır İnsülin eksilirse diyabet oluşur
BESİNLERDEN NASIL DEĞIL OLUYOR
Pişirilme biçimleri, hazır yiyecekler, pastörize ve bekletilme işlemleriyle besinler enzimden yana fakirleşmiş, hazırlanmış yiyeceklerde doğal enzimler yaklaşık olarak yok edilmiştir Bu da kilo almanıza yol açar; lipaz ve amilaz enzimleri yok edildiğinde, yağları, karbonhidratları sindiremez ve vücutta depolanır Mesela bir zamanların en büyük enzim kaynağı süt enzimden yoksunlaşmıştır Öyle çok enzim 50 derece ısıda bozulur Sütün pastörize edilmesi de enzimleri eksiltir
BAHÇEYLE MARKET FARKI
Vücudun enzim yapabilmesi için ihtiyacı olan vitaminler ve eser elementler günümüzde üretilen besinlerde yeterli miktarda yoktur Bahçelerde yetişen enzim açısından zengin sebze ve meyveler bundan böyle marketlerden veya manavlardan aldığımız; bekleyerek enzimini kaybetmiş besinler haline gelmiştir Vücudun sağlıklı biçimde enzim üretimini gerçekleştirebilmesi en düşük besinler yoluyla aldığımız enzim yeterliliği değin manâlı bir konudur Hastalıklar antibiyotik kullanmanızı gerektiriyorsa akabinde bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için enzimden varlıklı gıda sistemi geliştirmelisiniz
ÇİĞ MEYVE, SEBZE İLE BESLENİN
Taze, ham sebze ve meyveleri bol miktarda tüketin Sebzeleri pişirmek yerine ham tüketmeye çalışın Vitamin içeriği zengin besinleri tercih edin, fast food tarzı beslenmeden, ve bitmiş ürünlerden uzaklaşın
KAN YAĞLARINI DÜZENLiYOR
Enzimleri bazıları besinlerin sindirilmesinde önemli gör evler üstlenir Örneğin laktaz enzimi sütteki süt şekeri şek erini, tükürükteki amilaz enzimi yiyeceklerdeki nişastalı maddeleri, pepsin midede yer alan ve yiyeceklerdeki pr oteini parçalayan manâlı bir enzimdir Protein parçalayıcı enzimler damar içinde pıhtı oluşumunu engeller, damar içindeki pıhtıları çözer, kanın akıcılığını iyileştirir Yağları parçalayan lipaz enzimi kan yağları düzeyi düşer
Stres yönetimi yapmak faydalı
Yaş ile birlikte enzim düzeyi düşer Enzimleri artırmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçecektir Işlem görmemiş doğal besinlerin seçimi, enzim kalitesini etkileyecek stres gibi negatif koşullardan muhtemel olduğunca uzaklaşmayı anlamak bir diğer deyişle gerginlik yönetimi yaparak sorunlarla başaçıkabilmek, enzimleri korumaya odaklı bir hayat ve besin sistemi ilerletmek bu yolda tartı taşır
Mucizevi meyve ANANAS
Ağır proteinleri sindirmeye yarayan bromelain enzimi bakımından varlıklı olan ananas doğal şekerler açısından enerji kaynağıdır Ananas besinlerle az miktarda alınan manganezi de içerir Manganez enzimlerin etkinliğinin görülebilmesi ve antioksidan özelliğinin daha verimli olabilmesi için fazla önemlidir
Ananas keza B1 vitamini içerir B1 vitamini enzimatik reaksiyonların tamamlayıcısıdır ve enerji üretimine katkı sağlar İyi bir C vitamini kaynağı da olan ananas özellikle yaşlanma etkilerine aleyhinde iyi bir antioksidandır
1 haftada geçmeyen morluklar neyin habercisi?
Enzim yetersizliği yaraların iyileşme sürecini uzatır Cilt yüzeyinde vurmalar çarpmalar sonucu oluşan morlukların iyileşme süreci uzuyorsa enzim yetersizliğinin habercisi olabilmektedir Enzim yetersizliği birbirini tetikleyici süreçleri de ortaya çıkarabilmektedir Yani enzim yetersizliğiniz varsa ve bu sindirimde yaşanan bir problemse kan pıhtılaşması da tehlike aşağıda olabilecektir *