Özel Doğa Hospital Gıda ve Perhiz Uzmanı Dr Nazlı Çelik, vücuttan toksinleri atan besinleri sıraladı Çelik, toksinleri, Mikroorganizmaların salgıladıkları birtakım zehirli maddelerdirbiçiminde tanımlayarak Toksinler suda erirler Bu yüzden bulundukları ortamda şipşak yayılırlar Toksinlerinin vücuttan atılmasını karşılayan organların (karaciğer, böbrek, bağırsaklar, akciğer, cilt) işleyişlerini iyileştirerek ve stresle uğraş ederek işe açılmak gerekirdedi id Gad300250Çelik, vücudu toksinlerden arındıran organların işleyişini iyileştirme yollarını şu şekilde sıraladı: Karaciğer, böbrek ve bağırsaklar için yerinde bir diyet uygulayarak akciğer için nefes alma egzersizleri yaparak Deri için terlemeyi artırarak (sauna, hamam, somut egzersizler) yaparak Stresle başa çıkabilmek için de fiziksel alıştırma ve rahatlama egzersizleri yaparak işleyişi daha sağlıklı ülkü getirebilirizToksin arındırıcı besinlere değinen Dr Çelik yenilmesi ya da içilmesi gereken besinleri de şekilde belirtti:Su: En önemli arınma tekniklerinden bir adam başına günlük su oranını artırmaktır Mesela, günde 2 litre içiyorsanız 3 litreye çıkartın Oda sıcaklığında veya ılık, isterseniz birazcık limon suyu ekleyerek içebilirsinizBitki çayları: Detoks döneminde gün her tarafında bol bol yeşil dere ve bitki çayı için En faydalıları: Zencefil, kekik, meyan kökü, nane, biberiye, mürvet, ayrıkotu, dişbudak, dulavratotu, erkeçsakalı, ısırgan otu ve yabani menekşedirSebzeler: Avokado, enginar, kırmızı pancar, karnabahar, sarımsak, soğan, yeşil soğan, kabak, rezene, domates, yeşil biber, kereviz sapı, pırasa, lahana, brüksel lahanası, maydanoz, tereotu, yeşil salata, roka, kuşkonmaz, brokoli, hindiba, yeşil fasulye, siyah turp, kereviz, pazı, kara lahana, pırasa, taze bezelye, kuzu kulağı, ıspanak, beyaz şalgam, havuç, taze Mısır, yer elmasıMeyveler: Elma, kivi, erik, üzüm, ananas, Mango, kayısı, muz, böğürtlen, kiraz, çilek, yabanmersini, ahududu, kavun, nektarin, şeftali, armut ve mandarinKurutulmuş meyveler: Kayısı, erik, incir, hurma, kuş üzümü, elmaTahıllarKuruyemişler: Esmer pirinç, bulgur, esmer buğday, kabakay çekirdeği, susam, badem, ceviz