Waffle Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
- Pişirmek için 6 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Nutella
- Kivi
- Muz
- Çilek
- Çekilmiş ceviz içi
- Hindistan cevizi
- Çikolata sosu
Waffle Tanımı Yapılışı
- Öncelikle meyveleri doğrayalım.
- Akabinde hamurunu yapma ya başlayalım.
- Yumurta ve şekeri yeterlice çırpalım.
- Sıvı yağ ı sütü ekleyelim ununu ekleyelim ve kabartma tozunu, vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım. Kıvamı kek hamuru kıvamında olacak ununu ona nazaran ayarlayalım.
- Granit tavaya 1 tatlı kaşığı sıvı yağ dökelim ve üzerine hamurumuzdan döküp orta ateşte pişirelim ve öteki tarafını da çevirip pişirelim.
- Tavaya yağ birinci tarafını pişirmek için koyacaz yalnızca.
- Akabinde waffle tabaga alalım sıcakken nutellamızı sürelim bu halde 5 yahut 6 tane çıkıyor. V
- e nutella sürülmüş wafflelarımızı öteki gereçlerle süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun ????.