Waffle Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram yumuşak tereyağı/margarin
- 80 gram şeker
- 1 paket vanilya
- 250 gram un
- 2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 350 ml tam yağlı süt
- 1 çimdik tuz
- 100 g~1 su bardağına eşittir
Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bu hamur her cins waffle makinelerine uygundur. Şayet kare waffle makineniz varsa 2 yemek kaşığı koyarsanız daha çıtır olur.
- Kabın içinde tereyağını, tuz, şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın.
- Unu kabartma tozu ile karıştırın ve pürüzsüz bir hamur oluşana kadar sırayla süt ile kaşık kaşık şekeri karışıma ek edip karıştırın.
- Dilerseniz üzerini kapatıp iki saat buzdolabında bekletin.
- Waffle makinesini yavaşça yağlayın, ısıtın ve hamurları altın rengi olana kadar yaklaşık 2-3 dakika pişirin.
- Waffle’ları bir tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın ve üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.