
Wonton Çorbası (Çin Çorbası) Tanımı İçin Materyaller
Çorbamız için:
- Mantı
- 5 su bardağı et yahut tavuk suyu (eğer yoksa yerine bulyon kullanabilirsiniz)
- 1 dolu çay kaşığı zencefil yahut 2 dilim soyulmuş zencefil
- 2-3 adet karanfil
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 3 diş ezilmiş yahut rendelenmiş sarımsak
- 2 yemek kaşığı susam yağı (tercihen)
- Yeteri kadar tuz, karabiber ve pulbiber
- 2 çay kaşığı şeker (tercihen esmer şeker)
- Defne yaprağı (isteğe göre)
- Bir tutam susam
- Doğranmış taze soğan
Wonton Çorbası (Çin Çorbası) Tanımı Yapılışı
- Mantımız ve susam dışındaki tüm gereçleri tenceremize alıp kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra susam ve mantımızı atıyoruz.
- Mantımız piştikten sonra ocağın altını kapatıp 10dk dinlendiriyoruz.
İsteğe nazaran üzerine yeşil soğan doğrayıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
