Xingel (Yaprak Mantısı) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- Tuz
- Ilık su
- 3 adet soğan
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Tuz,karabiber
Xingel (Yaprak Mantısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğruyoruz.
- Tavaya yağ ekleyip karamelize olana kadar kavuruyoruz.
- Salçayı tuzunu ve karabiberini ekleyip 2dakika daha kavuruyoruz.
- Ocağın altını kapatıp hingeli hazırlıyoruz. Hamur yoğurmak için unu ve tuzu kaba alıp ortasını çukur yapıyoruz ılık suyu ekledikden sonra yoğurmaya başlıyoruz.
- Yoğurdukdan sonra 10dakika dinlendiriyoruz.
- Daha sonra oklavayla açmaya başlıyoruz. Yufka inceliğinde olmayacak. Boyutu fark etmiyor.
- Bütün hamurdan yufka açdıkdan sonra bir tavayı ocağa alıp ısıtıyoruz.
- Yufkanın 2 yüzünü de 5saniye müddette tavada ısıtıyoruz.
- Haşlanırken hamurlaşmasın diye. Hepsini ısıtdıkdan sonra istediğimiz biçimde kesiyoruz.
- Büyük tencerede su kaynatıyoruz. Tuzunu da ekliyoruz.
- Kesilmiş yufkaları haşlanmaya bırakıyoruz.
- Suyun üstüne çıkdığında pişmiş demekdir. Servis tabağına alıyoruz.
- Pişirmiş olduğumuz soğan kavurmadan üzerine ekleyip isteyen sarımsaklı ve ya sarımsaksız yoğurtla servis ede bilirsiniz. Afiyet olsun.