Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Xingel (Yaprak Mantısı)

Xingel (Yaprak Mantısı)
0
55

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Xingel (Yaprak Mantısı) Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 4 su bardağı un
  • Tuz
  • Ilık su
Soğan kavurma için:
  • 3 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz,karabiber

Xingel (Yaprak Mantısı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanların kabuklarını soyup piyazlık doğruyoruz.
  2. Tavaya yağ ekleyip karamelize olana kadar kavuruyoruz.
  3. Salçayı tuzunu ve karabiberini ekleyip 2dakika daha kavuruyoruz.
  4. Ocağın altını kapatıp hingeli hazırlıyoruz. Hamur yoğurmak için unu ve tuzu kaba alıp ortasını çukur yapıyoruz ılık suyu ekledikden sonra yoğurmaya başlıyoruz.
  5. Yoğurdukdan sonra 10dakika dinlendiriyoruz.
  6. Daha sonra oklavayla açmaya başlıyoruz. Yufka inceliğinde olmayacak. Boyutu fark etmiyor.
  7. Bütün hamurdan yufka açdıkdan sonra bir tavayı ocağa alıp ısıtıyoruz.
  8. Yufkanın 2 yüzünü de 5saniye müddette tavada ısıtıyoruz.
  9. Haşlanırken hamurlaşmasın diye. Hepsini ısıtdıkdan sonra istediğimiz biçimde kesiyoruz.
  10. Büyük tencerede su kaynatıyoruz. Tuzunu da ekliyoruz.
  11. Kesilmiş yufkaları haşlanmaya bırakıyoruz.
  12. Suyun üstüne çıkdığında pişmiş demekdir. Servis tabağına alıyoruz.
  13. Pişirmiş olduğumuz soğan kavurmadan üzerine ekleyip isteyen sarımsaklı ve ya sarımsaksız yoğurtla servis ede bilirsiniz. Afiyet olsun.
Xingel (Yaprak Mantısı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Tavuklu Yufka Mantısı Tanımı İçin Gereçler 3 adet taze yufka1 adet tavuk göğsü 700 gr1 adet rendelenmiş soğanTuzKara biberPul biberKimyon Sosu için; 3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1,5 su bardağı su Üzeri için; 1 kase sarımsaklı yoğurt3 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Manav Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 3 su bardağı ılık su2 adet yumurta (Aklarıyla bir arada )1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un İç gereci için 2 orta uzunluk soğan1 su bardağı pirinç1 su bardağı bulgur2 yemek kaşığı salça (Domates)Yarım çay bardağı sıvı yağTuz ve bir tutam kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Sosyete Mantısı Tanımı İçin Gereçler 3 adet yufka İç harcı için; 300 gram kıyma1 adet soğan1 kahve fincanı sıvı yağKarabiberPulbiberMaydanozTuz Yufka sosu için; Yarım su bardağı su4 yemek kaşığı sıvı yağ Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt Börek üstü sos için: 2 yemek kaşığı tereyağPulbiberNane...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Çıtır Çıtır Sosyete Mantısı (Buzluk İçin) Tanımı İçin Malzemeler 5 adet günlük yufka Kıyma harcı için 2 adet orta uzunluk soğan1 adet kapya biber2 adet yeşil biber1 adet domatesYarım kilo kıymaTuzKarabiberPulbiberToz kırmızı biberSıvıyağUçlarını ıslatmak için su Çıtır Çıtır Sosyete Mantısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Hingel (Patates Mantısı) Tanımı İçin Materyaller 5 su bardağı un1 yumurta1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su İçi için : 2 adet patates2 yemek kaşığı zeytinyağıTuz karabiberPulbiber Üzeri için 1 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı tereyağıNanePulbiber Hingel (Patates Mantısı) Tanımı Yapılışı Unu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt