Yaban Mersinli Babka Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 250 ml ılık süt
- 70 gram şeker
- 1 adet maya
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 90 gram yumuşak tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 525 gram un
- 250 gram quark (labne)
- 80 gram şeker
- 1 p. vanilya puding tozu
- 200 gram yaban mersini marmelatı
- 100 gram pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı limon suyu
Yaban Mersinli Babka Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm malzemeleri mutfak robotuyla 5 dakika yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur oluşturmak için yoğurun.
- Hamuru örtün ve iki katına çıkıncaya kadar sıcak bir yerde kabarmaya bırakın.
- Dinlenen hamurun tezgahta merdane yardımıyla büyük bir dikdörtgen şeklinde açın.
- İç harcı için quark, şeker ve vanilya puding tozu bir kapta pürüzsüz bir krema elde edene kadar karıştırın ve bir kenara koyun.
- Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla büyük bir dikdörtgen şeklinde açın.
- Hamurun üzerine quark karışımı sürün ve onun üzerine yaban mersini marmelatını sürün.
- Hamuru uzun tarafından rulo şeklinde sarın.
- Rulo olan hamuru bir bıçak yardımıyla uzunlamasına ortadan ikiye bölün.
- İki parçayı bir sağ bir sol birbirinin üzerine atarak örgü haline getirin.
- Baton kek kalıbının içine yağlı kağıt yerleştirin.
- Hamuru örgü halinde kek kalıbının içine yerleştirin.
- Hamurun üzerini tekrar kapatıp 60 dakika mayalanmaya bırakın.
- 180°c alt üst ayarda yaklasik 35 dakika soğuk fırının içine koyarak pişirin. Not: ya büyük bir çörek veya iki küçük çörek yapabilirsiniz. Ben iki küçük yaptım.
- Üzeri için pudra şekerini limon suyuyla karıştırıp soğumuş olan hamurun üzerine dökün.