Yaban Mersinli Cheesecake (Lezzet Garantili) Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için
- 50 gram tereyağ
- 2 paket eti burçak bisküvi
- 1 çay bardağı kadar fındık
- 600 gram labne
- 200 gram krem peynir
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket sıvı krema
- 1 su bardağı yaban mersini
Yaban Mersinli Cheesecake (Lezzet Garantili) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle labne ve krem peyniri tel süzgeçte suyu süzülene kadar bekletin.
- Bisküvi ve fındıkları robottan geçirip erittiğiniz tereyağıyla karıştırın ve yağlı kağıt serili kelepçeli kalıbınıza bisküvi tabanınızı oluşturun.
- Bir çay bardağı yardımıyla iyice sıkıştırın ve ardından dolaba kaldırın.
- Labne, krem peyniri ve kremayı 1 dakika kadar mikser ile çırpın.
- Sonra şekeri ekleyin ve çırpın.
- Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırın. Ve ardından un nişasta ve vanilyayı ekleyin.
- Son olarak robottan geçirdiğiniz yaban mersinlerini ekleyin ve karıştırın.
- Bisküvi tabanınızın üzerine hazırladığınız harcı ekleyin ve tezgaha bir iki kez vurun.
- Önceden ısıtılmış 150 derecede pişirin. Fırınınızın altına bir kase su koymayı unutmayın.
- Pişen cheesecakenizi soğuyana kadar fırından çıkarmayın.
- Fırının kapağı yarım açık şekilde soğumaya bırakın.
- Üzerine çikolata sosu hazırlayıp servis edebilirsiniz. Ben içerisine meyve eklediğim için sade tercih ettim.???????? afiyet olsun ????????.