Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı İçin Gereçler
Tabanı için;
- 250 gram burçak bisküvi
- 60 gram tereyağı
- 750 gram quark (labne)
- 170 gram frischkäse (krem peynir)
- 1 su bardağı şeker
- 3 yumurta
- 1 paket sıvı krema
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 paket vanilya
- 100 gram yaban mersini
- 2 su bardağı su
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Yapılışı
- Bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz ve bir kaba alıyoruz.
- Tereyağı bir tavada eritip bisküvimizin üzerine döküyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Kalıbımızın tabanına yağlı kağıt yerleştirip bisküvileri güzelce kalıba yayıyoruz.
- Bir bardakla üzerine bastırıp düzeltiyoruz ve buzdolabında 10 dk dinlendiriyoruz.
- Kremamız için bütün gereçleri karıştırma kabına alıyoruz mikserle 5-6 dk çırpıyoruz.
- Daha sonra kalıbımıza döküp 170 derece önceden ısıtılmış fırında 60-65 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.
- Yaban mersinini yıkayıp uygun bir tencereye alıyoruz .
- 1 su bardağı su ek edip 4-5 dk ocakta kaynatıyoruz daha sonra süzgeçten geçiriyoruz suyunu alıp bir tencereye alıyoruz.
- Üzerine 1 su bardağı su ek ediyoruz, şeker ve nişasta ekleyip ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra cheesecake’in üzerine döküyoruz.
- Buzdolabında 1 gece dinlendirdikten sonra üzerini dilediğimiz üzere süsleyip servis yapıyoruz.