Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 100 gram tereyağ
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket şekerli vanillin
- 1 paket vanilyalı puding
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 kg labne/quark
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 125 gram yaban mersini
- 125 gram yaban mersini
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı su
Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur malzemelerini uygun bir kabın içinde yoğurup yağladığınız kelepçeli pasta kalıbının alt tabanına ve kenarlarına eşit şekilde döşeyin.
- Çatal batırıp bir kaç delik yapın ve kremasını hazırlayana kadar buz dolabında dinlendirin.
- Krema için yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Daha sonra sırasıyla geri kalan malzemeleride ilave ederek tekrar çırpın.
- Kremanın yarısını kalıbın içine döküp üzerine yaban mersini koyup tekrar krema dökün.
- Üzerindeki sosu için yaban mersini ve ve şekeri blenderden geçirip ocakta kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca nişastayı su ile karıştırıp içine dökün ve tekrar kaynayana kadar karıştırın.
- Sosu pastanın üzerine kaşıkla dağıtıp kürdanla şekil verin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirip soğuduktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirip servis edebilirsiniz.