
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
12 adet için
Streusel (kırıntısı) için:
- 150 gram un
- 50 gram şeker
- 120 gram tereyağı (soğuk)
- 200 gram un
- 70 gram şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 adet yumurta
- 85 gram tereyağı
- 1 kg quark
- 400 ml sıvı krema
- 250 gram mascarpone
- 2 paket vanilyalı puding tozu
- 4 adet yumurta
- 200 gram şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 300 gram yaban mersini
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Streusel (kırıntısı) için tüm gereçleri topak topak olana kadar parmaklarınızın ortasında karıştırın yahut makinada yoğurun ve buzdolabına kaldırın.
- Not: hamur yoğurur üzere yoğurmayın, yoksa streusel ( kırıntı) elde edemezsiniz.
- Tabanı için un, şeker, kabartma tozu, vanilya şekeri, yumurta, ve tereyağı ile yumuşak bir hamur olacak biçimde yoğurun.
- Hamurunun 2/3’ünü kelepçeli 28 cm tepsiye yerleştirin.
- Kalan hamurla pastanın kenarını 3 cm üst yükseltin. Bir çatal ile taban hamuru birçok yerinden delin.
- Kreması için tüm gereçleri bir kaba alın ve topak kalmayacak formda çırpma teli ile karıştırın. Krema karışımını tabanın üstüne eşit olarak yayın.
- Üzerine yaban mersini serpin ve en son streusel (kırıntı hamur) yayın.
- Evvelden ısıtılmış 170°c fırında alt üst ayarda yaklaşık 80 dakika pişirin.
- Pişmiş pastayı 60 dakika daha kapalı fırının içinde çekmeye bırakın (derecesi ve kapısı kapalı olacak).
- Daha sonra fırından çıkartın oda sıcaklığına gelince bir gece buzdolabında bekletin, o vakit tadı daha düzgün oluyor.
- Kalıbın kelepçesini açın ve cheesecakei dilimleyerek servis yapın.
Yaban Mersinli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı