![yabanmersinili-cheesecake.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/24/yabanmersinili-cheesecake.jpg)
Yabanmersinili Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için
- 2.5 su paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 400 gram pınar beyaz
- 200 gram labne
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek nişasta
- 1 su bardağı yabanmersini
- 1 paket krema
- 1 su bardağı yabanmersini
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
Yabanmersinili Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle burçak bisküvi robottan geçirelim.
- Üzerine erimiş tereyağı ekleyelim karıştıralım.
- 28 cmlik kek kalıbına yağlı kağıt serelim.
- Burçak karışımı kek kalıbına eşit şekilde yayalım.
- Labne beyaz peynir karıştırma kabıma alalım.
- Üzerine şeker ekleyelim tel çırpıcı ile çırpalım.
- Yumurtaları tek tek karışıma ekleyelim çırpalım.
- Sıra ile un nişasta eleyerek ekleyelim pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Yabanmersinlerini blenderdan geçirelim karışıma ekleyelim.
- En son kremayı ekleyelim, kek kalıbına karışımı dökelim.
- Önceden ısıttığımız 140 derece fırında 50 dakika pişirelim.
- Pişirirken fırına ısıya dayanıklı kabın içine su koyalım. Cheesecake öyle pişirelim.
- Cheesecake çatlamaması için su ile pişirmek çok önemli.
- Pişen cheesecake oda sıcaklığına gelinceye kadar fırının kapağını yarım derece açık bırakalım dinlendirelim.
- Eğer vaktiniz varsa pişen chesecake 1 gün buzdolabında dinlendirelim.
- Sos kısmı için; şeker, su, nişasta, yabanmersini katı bir kıvam alıncaya kadar pişirelim.
- İsterseniz blenderdan geçirebilirsiniz. Dinlenen cheesecake üzerine sosunu ekleyelim. Artık servise hazır.