
Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
- 4 su bardağı un
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 400 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 5 adet kıl biber
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 su bardağı sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Çiğ Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kaba hamur materyallerini koyup yoğuralım.
- Elimize hamur yapışmayacak kadar yoğuralım. Ne kadar çok yoğurursak o kadar hoş olur.
- İç gereçleri de bir kapta karıştıralım.
- Hamurumuzu hiç bekletmeden elimizin boyutunda yuvarlak açalım.
- İç materyalini doldurup sıkı sıkıya kapatalım ve kızgın yağa koyalım.
