Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması

Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması
0
94

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
yag-cekmeyen-hamur-kizartmasi-1.jpg

Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yumurta
  • 3,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke (ben üzüm sirkesi kullanıyorum)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması Tanımı Yapılışı

  1. Un hariç tüm materyalleri karıştırıyoruz unu yavaş yavaş ek edip yoğuruyoruz.
  2. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz elde ettiğimiz hamuru 4 kesime ayırıyoruz .
  3. Her parçayı 1 2 cm büyüklüğünde oklava yardımı ile açıp kesiyoruz .
  4. Bir yandan da ocağa tenceremizi koyuyoruz içine yağ döküyoruz ben yağı fazla atıyorum .
  5. Zira kızartırken yağ ne kadar fazla olursa o kadar az yağ çekiyor kestiğimiz hamurları ocağa koymuş olduğumuz kızgın bol yağda kızartıyoruz.
  6. Kızaran hamurlarımızı peçete serdiğimiz bir kaba koyuyoruz.
  7. Böylelikle çektiği o minicik yağı da peçeteye bırakmış oluyor kalan hamurlarımızı da açıp kesip pişiriyoruz iste bu kadar afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
982,163Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt