![yag-cekmeyen-hamur-kizartmasi-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/12/yag-cekmeyen-hamur-kizartmasi-1.jpg)
Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 3,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke (ben üzüm sirkesi kullanıyorum)
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Sıvı yağ
Yağ Çekmeyen Hamur Kızartması Tanımı Yapılışı
- Un hariç tüm materyalleri karıştırıyoruz unu yavaş yavaş ek edip yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz elde ettiğimiz hamuru 4 kesime ayırıyoruz .
- Her parçayı 1 2 cm büyüklüğünde oklava yardımı ile açıp kesiyoruz .
- Bir yandan da ocağa tenceremizi koyuyoruz içine yağ döküyoruz ben yağı fazla atıyorum .
- Zira kızartırken yağ ne kadar fazla olursa o kadar az yağ çekiyor kestiğimiz hamurları ocağa koymuş olduğumuz kızgın bol yağda kızartıyoruz.
- Kızaran hamurlarımızı peçete serdiğimiz bir kaba koyuyoruz.
- Böylelikle çektiği o minicik yağı da peçeteye bırakmış oluyor kalan hamurlarımızı da açıp kesip pişiriyoruz iste bu kadar afiyet olsun ????.