Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağ Çekmeyen Pişi (Lelek ) Tarifi

Yağ Çekmeyen Pişi (Lelek ) Tarifi
0
146

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
yag-cekmeyen-pisi-lelek-tarifi.jpg

Yağ Çekmeyen Pişi (Lelek ) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı sulu yerinden yoğurt
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 4 yahut 5 bardak un

Yağ Çekmeyen Pişi (Lelek ) Tanımı Yapılışı

  1. Yoğurma kabımıza instat mayayı alalım, ılık su ile karıştırıp bekletelim. Sonra yavaşça öbür materyalleri ekleyelim.
  2. Hamur cıvık olacaktır. Hamuru toparlayıp elinizi kurtarmak için hafif hafif ıslatabilirsiniz bu basamakta sakın un eklemesi yapmayın verdiğim ölçülere uymanız taktirinde çok lezzetli olacaktır.
  3. Hamurumuzu mayalanması için 1-2 saat üzerine örterek sıcak bir ortamda bekletebilirsiniz.
  4. Mayası gelen hamurunuzu tezgaha alıp az bir un ile yoğurarak toparlayalım.
  5. Hamurumuzdan dilerseniz ufak bezeler dilerseniz benim üzere büyük bezeler elde etmek için keselim.
  6. Elimizde yayvanlaştırıp hamurumuzu istediğimiz ölçüde açalım. Ve ortasını parmağımızla oyalım.
  7. Açmış olduğumuz delikler hamurun içerisinin daha hoş pişmesini sağlayacaktır.
  8. Hamurlarımızı kızgın yağda artlı önlü kızartalım.
Leleğimiz hazır. Yiyenlere afiyet baaaal ve şifa olsuun inşallah : ).
 
858,498Konular
982,048Mesajlar
30,030Kullanıcılar
Erhan90wSon üye
Üst Alt