Yağ Çekmeyen Pişi (Lelek ) Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı sulu yerinden yoğurt
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ılık su
- 4 yahut 5 bardak un
Yağ Çekmeyen Pişi (Lelek ) Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabımıza instat mayayı alalım, ılık su ile karıştırıp bekletelim. Sonra yavaşça öbür materyalleri ekleyelim.
- Hamur cıvık olacaktır. Hamuru toparlayıp elinizi kurtarmak için hafif hafif ıslatabilirsiniz bu basamakta sakın un eklemesi yapmayın verdiğim ölçülere uymanız taktirinde çok lezzetli olacaktır.
- Hamurumuzu mayalanması için 1-2 saat üzerine örterek sıcak bir ortamda bekletebilirsiniz.
- Mayası gelen hamurunuzu tezgaha alıp az bir un ile yoğurarak toparlayalım.
- Hamurumuzdan dilerseniz ufak bezeler dilerseniz benim üzere büyük bezeler elde etmek için keselim.
- Elimizde yayvanlaştırıp hamurumuzu istediğimiz ölçüde açalım. Ve ortasını parmağımızla oyalım.
- Açmış olduğumuz delikler hamurun içerisinin daha hoş pişmesini sağlayacaktır.
- Hamurlarımızı kızgın yağda artlı önlü kızartalım.