Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Bu Tarif Kaçmaz

Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi Bu Tarif Kaçmaz
0
27

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Bu Tanım Kaçmaz İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı (ılık) süt
  • Yarım su bardağı (ılık ) su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-4,5 su bardağı un
Kızartmak için
  • Sıvı yağ

Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Bu Tanım Kaçmaz Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına ılık süt ve suyu alın.
  2. Kuru maya ve şekeri de ekleyip karıştırın biraz bekletin.
  3. Diğer materyalleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edin.
  4. Hamurun üzerini örtüp yarım saat mayalandırın.
  5. Mayalanan hamuru ikiye bölün un serpilmiş tezgaha hamurun birini alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açın.
  6. Su bardağı ile yuvarlak kesin kestiğiniz hamurun ortasını da duy ile açın.
  7. Kestiğiniz hamurların üzerini örtün 20 dakika kadar mayalansın.
  8. Mayalanan hamurları bol kızgın yağda gerili önlü kızartın.
  9. Kızarttığınız hamurları peçete serili derin tabağa alın.
  10. Servis tabağına alın servis yapın afiyet olsun.
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Bu Tanım Kaçmaz Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı un1.5 su bardağı ılık su1 paket kuru maya1 fiske tuz Yağ Çekmeyen Mayalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Unu yoğurma kabına koyun. Üzerine tuzunu serp karıştırın. Mayası serpiştir karıştırın. Azar azar suyunu ek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Yağ Çekmeyen Pamuk Pişi Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt2 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzYarım paket yaş maya (ve ya 1 paket toz maya )5 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin yumuşak ele hafif yapışan bir hamur olacak ) Kızartmak için : Sıvı yağ Yağ Çekmeyen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Gereçler 1 paket kuru maya(7gr) yada 20 gram yaş maya2 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı toz şeker1.5 tatlı kaşığı tuzGereğince un (un denetimli eklenmeli) Kızartmak için; Sıvıyağ Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle yoğurma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Yumuşacık Yağ Çekmeyen Pişi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:1,5 su bardağı süt1 su bardağı ılık su1 paket instant maya2 yemek kaşığı şeker1 dolu tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un (Hamurun yumuşaklığına göre 4-5 bardak un yeterli) İç dolgusu için: İsteğe göre beyaz peynir veya lor (İsteğe göre...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Yağ Çekmeyen Çubuk Pişi Kapış Kapış Gitti Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurtaYarım su bardağı sütYarım su bardağı yoğurt1 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozu1 çay bardağı beyaz peynir9 kol maydanoz1 su bardağı kaşar peyniri3 su bardağı un Kızartmak için; Sıvı yağ Yağ Çekmeyen Çubuk Pişi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
134
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt