Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağ Çekmeyen Pişi

Yağ Çekmeyen Pişi

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
yag-cekmeyen-pisi.jpg

Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket kuru maya(7gr) yada 20 gram yaş maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • Gereğince un (un denetimli eklenmeli)
Kızartmak için;
  • Sıvıyağ

Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle yoğurma kabımıza maya, şeker ve ılık olan suyu alıyoruz karıştırıp üzerini örterek etkinleşmeye bırakıyoruz.
  2. Üzerine un ve tuzu ekleyerek ele yapışan bir hamur yoğurup 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
  3. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezler alıp (eller ve bezeyi bırakacağımız yer yağlı olursa işimiz kolay olur) yağlı tepsiye aralıklı diziyoruz.
  4. Ortalama 12-15 adet çıkıyor.
  5. Elimizle bastırarak açıp ortasında delik oluşturuyoruz.
  6. Kızgın yağda ( ocak çok yüksek ayarda olmamalı) gerili önlü pişiriyoruz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt