Yağ Mantısı (Efsane Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- Tek başına bir şölene hazırmısınız ???
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 tatlı k tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6-7 bardak un
- İç harcı için;
- 300 gram kıyma
- 1 büyük boy kuru soğan
- 1 tatlı k karabiber
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- Kızarmak için yağ
- Servis için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Zeytinyağ ile nane, biber
Yağ Mantısı (Efsane Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un, süt, su, ve yumurtayı bir kabın içine koyarak karıştırın.
- Daha sonra içine unu ekleyerek biraz sert bir hamur yoğurun.
- Hamuru yoğurduktan sonra 30 dakika dinlendirin.
- Bu sırada kıyma, soğan, karabiber ve tuzu iyice yoğurup hazırlıyoruz.
- Dinlenen hamuru çok ince olmayacak şekilde açıp su bardağının ağzıyla hamura yuvarlak şekilde kesiyoruz.
- Harçtan koyup yarım ay şeklinde kapatın ve uçlarını birleştiriyoruz. kızgın yağda arkalı önlü kızartıp yoğurt ile servis ediyoruz.