Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yağ Mantısı (Kayseri Usulü)

Yağ Mantısı (Kayseri Usulü)
0
34

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
yag-mantisi-kayseri-usulu.jpg

Yağ Mantısı (Kayseri Usulü) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı salça

Yağ Mantısı (Kayseri Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Maya ve şeker yarım su bardağı ılık su ile 5 dakika mayalandırılır. Akabinde 4 su bardağı un ve tuz eklenir, kalan 1 su bardağı su denetimli olarak hamura ek edilir. Güzelce yoğurulan hamur 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  2. Mayalanan hamur bezelere ayrıldıktan sonra çok ince olmayacak halde açılır ve bıçakla küçük kareler olacak halde kesilir. ( dileyen bardakla da kesebilir lakin kalan hamurları tekrar açmak uğraştırıcı????)
  3. Daha sonra kesilen modüllerin içerisine kıyma harcımızdan konulur ve kapatılır. Burada kıymetli nokta hamurun ağzının uygunca kapandığından emin olun yoksa kıyma dışarı çıkabilir.
  4. Yeterlice kapatılan hamurlar kızgın yağda kızartılır.
  5. Üzeri için salça tavada kızdırıldıktan sonra biraz suyla açılır ve mantıların üzerine dökülür.
  6. Dilerseniz yoğurt da dökerek servis yapabilirsiniz.
  7. Afiyet olsun.
Yağ Mantısı (Kayseri Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,735Kullanıcılar
TanselSon üye
Üst Alt