Yağ Sevmeyen Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- Alabildiğince un
- Sıvıyağ
Yağ Sevmeyen Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç diğer malzemeleri birbirini özümseyene kadar karıştırıyoruz .
- Daha sonra kontrollü bir şekilde unumuzu ekliyoruz .
- Hamurumuz kulak memesi kıvamında olmalı.
- Hamurumuzu 15 dk üzeri kapalı şekilde dinlendiriyoruz.
- Kalpler kalıpla yapıldı, çiçek şekli için hamuru yuvarlak açıyoruz ortasında kapak koyup etrafını kesiyor yaprakların iki ucunu birleştiriyoruz.
- İstediğimiz şekli verip kızartıyoruz.
Şekli verirken hamurunuzu ince açmaya gayret edin.
Yapacak olanlar yorum ve fotoğraf eklerse sevinirim. Afiyet olsun.
Yağ Sevmeyen Pişi (Hamur Kızartması) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı