Yağ Yakıcı Fırın Kabak Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet kabak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı pul biber
- Yarım çay bardağı süt
- Üzeri için tuzsuz peynir ( kaşar, lor, lisan peyniri vb.)
Yağ Yakıcı Fırın Kabak Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabaklar dilim dilim doğranır ve tüm gereçler uygunca karıştırılır.
- Yağlı kağıt üzerine sosuyla birlikte dökülür.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 25 dakika pişirilir.
- Peyniri ekleyip fırında 2-3 dakika beklettikten sonra afiyet olsun.