Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yağlama (Şebit)

Yağlama (Şebit)
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
yaglama-sebit-1.jpg

Yağlama (Şebit) Tanımı İçin Materyaller


Hamuru İçin
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
İçi İçin
  • 500 gram kıyma
  • 4 adet küçük soğan
  • 3 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 1 mama kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • İsteğe bağlı sıvı yağ

Yağlama (Şebit) Tanımı Yapılışı

  1. Hamuru için sütle suyu işitiyoruz bir kaba maya şeker koyuyoruz ılıyan sütümüzü üzerine ekliyoruz aldığı kadar ununu koyup yoğuruyoruz.
  2. Ben kulak göğsü kıvamında yaptım sıvı yaylada hamuru toplayıp bir köşede dinlenmeye bırakıyoruz.
  3. İç harcı için soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz yağını ben bol koydum yağda kavuruyoruz tam kavrulmadan küçük küçük doğradığımız biberleri ekliyoruz.
  4. Onlar birlikte kavrulunca kıymamızıda ekleyip kavuruyoruz kıymanın üzerine baharatlarımızı atıyoruz kavrulan koymaya domateslerimizi rendeleyip ekliyoruz pişmeye yakın ben 1 çay bardağı su ekliyorum hafif sulu kalıyor.
  5. Hamurlarımızı yuvarlak yuvarlak acıyor tavada pişiriyoruz pişen hamurları yağa batırıp. Harçtan ekliyoruz kat kat diziyoruz afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt