Yağlama (Tüm Ayrıntılarıyla) Tanımı İçin Gereçler
- 5 su bardağı un(1 su bardağına yakın orta ara ekleyeceğiz)
- 1 paket maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- 1 buçuk su bardağı su
- Yarım kahve fincanı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 500 gram kıyma
- 2 büyük soğan
- 3 orta uzunluk domates
- 1 yemek kaşığı dolu domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağında biraz fazla su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kırmızı toz biber
- Pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Yağlama (Tüm Ayrıntılarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak hamuru hazırlayacağız. 5 su bardağı unu yoğurma kabına eleyelim. Akabinde mayayı ek edip karıştıralım.
- Daha sonra tuz ve şekeri ekleyip, tekrar karıştırıp şurasıyla yağı, sütü ve suyu ek edip yavaşça kaşıkla karıştırdıktan sonra yoğurmaya başlayalım.
- Yoğurdumuz hamura un gerekebilir gerektikçe ben koydum yumuşak hafif ele yapışan hamur elde etmeliyiz daha sonra hamuru streçleyip üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayalım. Tenceremize sıvı yağ ekleyip soğanları ek edelim orta sıra karıştıralım kokusu çıkan soğanların üzerine kıymayı ekleyip karıştıralım.
- Kavrulan kıymamıza domatesi ve salçayı ekleyip güzelce karıştıralım. Akabinde tuzu, baharatları ve suyu ekleyip kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha pişirelim.
- Mayalanan hamuru 14 modüle bölüp yuvarlayalım. Yuvarladığımız hamurları pasta tabağı boyutun da açalım. Ben birinci olarak hepsini açıp daha sonra yapışmaz tavada pişirdim.
- Pişirdiğimiz ekmeklerin kenarlarını iç harcında ıslatalım iç harcının sıcak olması kıymetli.
- Daha sonra servis tabağına alıp üzerine kepçe yardımı ile döküp her tarafına yayalım. Ben servis tabağında 7 şer kat olarak yaptım siz nasıl isterseniz o denli yapabilirsiniz. İsteğe nazaran üzerine sarımsakla yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.