Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağlama (Tüm Ayrıntılarıyla)

Yağlama (Tüm Ayrıntılarıyla)
0
36

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
yaglama-tum-ayrintilariyla.jpg

Yağlama (Tüm Ayrıntılarıyla) Tanımı İçin Gereçler

  • 5 su bardağı un(1 su bardağına yakın orta ara ekleyeceğiz)
  • 1 paket maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker
  • 1 buçuk su bardağı su
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
İç harcı için
  • 500 gram kıyma
  • 2 büyük soğan
  • 3 orta uzunluk domates
  • 1 yemek kaşığı dolu domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağında biraz fazla su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Yağlama (Tüm Ayrıntılarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak hamuru hazırlayacağız. 5 su bardağı unu yoğurma kabına eleyelim. Akabinde mayayı ek edip karıştıralım.
  2. Daha sonra tuz ve şekeri ekleyip, tekrar karıştırıp şurasıyla yağı, sütü ve suyu ek edip yavaşça kaşıkla karıştırdıktan sonra yoğurmaya başlayalım.
  3. Yoğurdumuz hamura un gerekebilir gerektikçe ben koydum yumuşak hafif ele yapışan hamur elde etmeliyiz daha sonra hamuru streçleyip üzerini örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
  4. Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayalım. Tenceremize sıvı yağ ekleyip soğanları ek edelim orta sıra karıştıralım kokusu çıkan soğanların üzerine kıymayı ekleyip karıştıralım.
  5. Kavrulan kıymamıza domatesi ve salçayı ekleyip güzelce karıştıralım. Akabinde tuzu, baharatları ve suyu ekleyip kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika daha pişirelim.
  6. Mayalanan hamuru 14 modüle bölüp yuvarlayalım. Yuvarladığımız hamurları pasta tabağı boyutun da açalım. Ben birinci olarak hepsini açıp daha sonra yapışmaz tavada pişirdim.
  7. Pişirdiğimiz ekmeklerin kenarlarını iç harcında ıslatalım iç harcının sıcak olması kıymetli.
  8. Daha sonra servis tabağına alıp üzerine kepçe yardımı ile döküp her tarafına yayalım. Ben servis tabağında 7 şer kat olarak yaptım siz nasıl isterseniz o denli yapabilirsiniz. İsteğe nazaran üzerine sarımsakla yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.
Yağlama (Tüm Ayrıntılarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,480Konular
981,426Mesajlar
29,591Kullanıcılar
OmurxyzSon üye
Üst Alt