![yaglama-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/10/yaglama-1.jpg)
Yağlama Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için (yufka hamuru)
- 1 kilo un
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1.5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket maya
- 400 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 3 adet sivri biber
- 1 çeyrek yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates rendesi
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 su bardağı su
Yağlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru.Süt ,su ,maya, şeker, tuz karıştırılır azar azar un eklenir yoğrulur. 1 saat dinlendirilir.
- Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.
- Ardından oklava yardımıyla açılır.
- Yapışmayan tavada artlı önlü pişirilir kurumaması için sofra bezi ortasına alabilirsiniz
- Harcı için.Soğanları küçük küçük doğrayıp yağda kavuralım.
- Küçük doğradığımız biberleri ekleyelim az kavurup kıymayı ekleyin.
- Salçayı baharatları ekleyelim.
- Domates rendesini ekleyip bir su bardağı suyu da ekleyin orta ara karıştırarak kaynatıp kapağını kapatalım.
- Yuvarlak tabak bir yufka bir harç gezdirin tıpkı süreci istediğiniz kata ulaştırabilirsiniz. Afiyet olsun