Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağlama

Yağlama
0
20

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
yaglama-1.jpg

Yağlama Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için (yufka hamuru)
  • 1 kilo un
  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket maya
Harcı için
  • 400 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 çeyrek yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates rendesi
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı su

Yağlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru.Süt ,su ,maya, şeker, tuz karıştırılır azar azar un eklenir yoğrulur. 1 saat dinlendirilir.
  2. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır.
  3. Ardından oklava yardımıyla açılır.
  4. Yapışmayan tavada artlı önlü pişirilir kurumaması için sofra bezi ortasına alabilirsiniz
  5. Harcı için.Soğanları küçük küçük doğrayıp yağda kavuralım.
  6. Küçük doğradığımız biberleri ekleyelim az kavurup kıymayı ekleyin.
  7. Salçayı baharatları ekleyelim.
  8. Domates rendesini ekleyip bir su bardağı suyu da ekleyin orta ara karıştırarak kaynatıp kapağını kapatalım.
  9. Yuvarlak tabak bir yufka bir harç gezdirin tıpkı süreci istediğiniz kata ulaştırabilirsiniz. Afiyet olsun
Yağlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,193Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt