Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Yağlama

Yağlama
0
17

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83

Yağlama Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için :
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 4.5-5 su bardağı un
Üzeri için :
  • Yarım kilo kuzu kıyma
  • 2 adet kuru soğan (büyükse 1 adet)
  • 2 adet yeşil yahut kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı rendelenmiş domates (varsa kış için yapılmış konserve domates)
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Sarımsaklı yoğurt :
  • Yarım kiloluk süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Yağlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ben hamuru makinede yoğurdum ,önce süt ,tuz ,şeker ,maya makinede düşük devranda karıştırıp 5 dk bekledim.
  2. Daha sonra suyu ekleyip karıştırırken unu denetimli ekledim ben 4. 5 su bardağı un kullandım una nazaran değişiyor kıvamına bakarak 5 bardak da ekleyebilirsiniz.
  3. Hamur 15 dk makinede yoğruldu daha sonra üzerine streç sinema çekip havluyla sarıp sıcak bir köşede 1 saat mayalanmaya bıraktım hamur mayalanırken kıymalı harcımızı yapalım.
  4. Kıymamızı alıp güzelce suyunu çektirelim.
  5. Zeytinyağı ekleyerek 3 dk kadar kavurdum.
  6. Soğan ekleyerek soğanlar hafif solana kadar kavrulur.
  7. Biberler eklenir onlarda solana kadar kavrulur.
  8. Salça ve baharatlar eklenir.
  9. 3 dk kadar kavrulunca domates eklenir.
  10. 3 dk domatesler ile pişirip 1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 15 dk kadar pişirelim.
  11. Kıymamız pişerken hamur mayasını almış olacaktır.
  12. Hamurumuzu alıp açacağımız büyüklükte yuvarlayalım yaklaşık 20 yumak hamur oldu.
  13. Pasta tabağı büyüklüğünde olacak formda hamuru açıp yanmaz tavada pişirelim.
  14. Kıyma ve minik emeklerimiz hazır olunca evvel 1 ekmeğimizi alıp üzerine kıymalı harcımızdan 1 kaşık alıp yayalım bu formda ben 6 sıra yaptım.
  15. Servis tabağımıza alıp fotoğraftaki üzere keselim isteyen sarımsaklı yoğurt yada sade olarak servis yapabilir. Herkese afiyet olsun ????.
Yağlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt