Yağlama Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için :
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket yaş maya
- 4.5-5 su bardağı un
- Yarım kilo kuzu kıyma
- 2 adet kuru soğan (büyükse 1 adet)
- 2 adet yeşil yahut kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı rendelenmiş domates (varsa kış için yapılmış konserve domates)
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Yarım kiloluk süzme yoğurt
- 3 diş sarımsak
- Tuz
Yağlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben hamuru makinede yoğurdum ,önce süt ,tuz ,şeker ,maya makinede düşük devranda karıştırıp 5 dk bekledim.
- Daha sonra suyu ekleyip karıştırırken unu denetimli ekledim ben 4. 5 su bardağı un kullandım una nazaran değişiyor kıvamına bakarak 5 bardak da ekleyebilirsiniz.
- Hamur 15 dk makinede yoğruldu daha sonra üzerine streç sinema çekip havluyla sarıp sıcak bir köşede 1 saat mayalanmaya bıraktım hamur mayalanırken kıymalı harcımızı yapalım.
- Kıymamızı alıp güzelce suyunu çektirelim.
- Zeytinyağı ekleyerek 3 dk kadar kavurdum.
- Soğan ekleyerek soğanlar hafif solana kadar kavrulur.
- Biberler eklenir onlarda solana kadar kavrulur.
- Salça ve baharatlar eklenir.
- 3 dk kadar kavrulunca domates eklenir.
- 3 dk domatesler ile pişirip 1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 15 dk kadar pişirelim.
- Kıymamız pişerken hamur mayasını almış olacaktır.
- Hamurumuzu alıp açacağımız büyüklükte yuvarlayalım yaklaşık 20 yumak hamur oldu.
- Pasta tabağı büyüklüğünde olacak formda hamuru açıp yanmaz tavada pişirelim.
- Kıyma ve minik emeklerimiz hazır olunca evvel 1 ekmeğimizi alıp üzerine kıymalı harcımızdan 1 kaşık alıp yayalım bu formda ben 6 sıra yaptım.
- Servis tabağımıza alıp fotoğraftaki üzere keselim isteyen sarımsaklı yoğurt yada sade olarak servis yapabilir. Herkese afiyet olsun ????.