teknolojiuzmani
FD Üye
![yagli-baharatli-lahana-tursusu.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/11/yagli-baharatli-lahana-tursusu.jpg)
Yağlı Baharatlı Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- Beyaz lahana
- 1 orta boy soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet kapya biber
- 2-3 dal yeşil soğan
- 1 adet turp
- 2 – 3 yemek kaşığı pul biber
- 1 – 2 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 çay bardağı sirke
- 2 adet limon
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 5-6 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı deniz tuzu
- 2 yemek kaşığı şeker
Yağlı Baharatlı Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahanaları çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz.
- Lahanın göbeğindeki kalın yaprakları daha çıtır olmasını sağlar.
- Bir avuç nohut çabuk mayalanmasını istiyorsak 4-5 kiloluk kabımızın altına koyuyoruz.
- İçine jülyen doğranan kapya biber, soğan, turp ve havucu koyuyoruz.
- Üzerine doğradığımız lahanaları koyuyoruz.
- Aralara dilimlenen limonları koyuyoruz.
- Üzerine bir çay bardağı zeytinyağını ekliyoruz.
- Pul biber, isot ve zencefil yaklaşık olarak 2 yemek kaşığı tuz ve 2 – 3 yemek kaşığı şekeri ilave edip üstüne sirkeli suyumuzu ekleyip kapatıyoruz.
- İsteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı limontuzu da koyabilirsiniz.
- Baharatların karışması için arada bir ters çeviriyoruz. 1 hafta sonra tüketime hazır.(not: bu tarife isteğe göre farklı sebzeler ekleyebilirsiniz. Mor lahana, kırmızı pancar vs gibi ).