Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Yağlı Baharatlı Lahana Turşusu

Yağlı Baharatlı Lahana Turşusu

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
yagli-baharatli-lahana-tursusu.jpg

Yağlı Baharatlı Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler

  • Beyaz lahana
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 adet kapya biber
  • 2-3 dal yeşil soğan
  • 1 adet turp
  • 2 – 3 yemek kaşığı pul biber
  • 1 – 2 yemek kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 adet limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı deniz tuzu
  • 2 yemek kaşığı şeker

Yağlı Baharatlı Lahana Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Lahanaları çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz.
  2. Lahanın göbeğindeki kalın yaprakları daha çıtır olmasını sağlar.
  3. Bir avuç nohut çabuk mayalanmasını istiyorsak 4-5 kiloluk kabımızın altına koyuyoruz.
  4. İçine jülyen doğranan kapya biber, soğan, turp ve havucu koyuyoruz.
  5. Üzerine doğradığımız lahanaları koyuyoruz.
  6. Aralara dilimlenen limonları koyuyoruz.
  7. Üzerine bir çay bardağı zeytinyağını ekliyoruz.
  8. Pul biber, isot ve zencefil yaklaşık olarak 2 yemek kaşığı tuz ve 2 – 3 yemek kaşığı şekeri ilave edip üstüne sirkeli suyumuzu ekleyip kapatıyoruz.
  9. İsteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı limontuzu da koyabilirsiniz.
  10. Baharatların karışması için arada bir ters çeviriyoruz. 1 hafta sonra tüketime hazır.(not: bu tarife isteğe göre farklı sebzeler ekleyebilirsiniz. Mor lahana, kırmızı pancar vs gibi ).
Yağlı Baharatlı Lahana Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt