
Yağlı Biber Turşusu (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kadar acı sivri biber (Kıl biber, süs biberi, balık biberi, top biber vs.)
- 1 baş soyulmuş sarımsak
- 1 su bardağı elma sirkesi
- 1 çay bardağı dolusu sıvı yağı
- 1 çorba kaşığı dolusu kalın tuz
- İsteğe göre az iri doğranmış maydanoz
- 2-2, 5 su bardağı su
Yağlı Biber Turşusu (Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir tencereye suyu, sıvı yağını ve sirkeyi koyup bir güzel kaynatalım bu arada biberleri yıkayıp saplarından ayıralım. İster bütün ister istediğiniz şekilde doğrayın ve sarımsakları soyun.
- Biberleri kaynayan karışımlı suya atıp hafif turşu rengine dönene kadar karıştıralım ve tuzunu atalım. Rengi dönen biberleri süzgeç kaşığıyla içinden alıp başka bir kaba dizelim ve soğumaya bırakalım. Suyunuda soğumaya bırakalım.
- Biberlerin üzerine önce soyulmuş sarımsakları koyup dizelim daha sonra temiz bir kavanoza doldurup önce biberleri koyup isteğe göre az iri doğranmış maydanozu koyalım.
- En son soğumuş suyunu ilave edip kapağını kapatıp ister buzdolabına koyup diğer gün tüketin ister kışlık için güneş görmeyen bir yere kaldırabilirsiniz tamamen size kalmış???????? İşte bu kadar???? Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.