![yagli-biber-tursusu.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/16/yagli-biber-tursusu.jpg)
Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Gereçler
- 3 kilo çarliston
- Yarım kilo kırmızı biber
- 3 -4 tane acı biber
- 2 litre sirke
- 1 baş sarımsak
- 1 tane nohut
- 5 -6 tane limon tuzu
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Yağlı Biber Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberler yıkanıp doğranır ,süzgeçe alınır .
- Geniş bir tencerenin yarısına kadar sirke atılıp kaynamaya bırakılır .
- Kaynağınca sıvı yağ, şeker, tuz atılır.
- Limon tuzu atılır karıştırılır.
- Sonra biberler atılır rengi solunca soğumaya bırakılır .
- Soğudumu 1litrelik kavanozda tabanına 3 tane nohut atılır ,2- 3 diş sarımsak biberleri kalıp üzere dizilir.
- Üstüne pet şişe kesilip biberlerin üzerine serilir .
- Ağzı sıkıca kapatılır serin bir yerde koruma edilir .
- Sonra aç ye çok hoş oluyor şiddetle tavsiye ederim denemek için az yapın beğenirseniz çoğaltabilirsiniz bu aylarda başlayabilirsiniz ağustos sonu.