Yağlı Gevrek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tane yumurta (sadece akı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 3 su bardağı un
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt (pekmez de olur)
- Bolca susam ve çörekotu
Yağlı Gevrek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumuşamış olan tereyağı ile bütün hamurun materyalleri karıştırılıp hamuru yoğuralım.
- Daha sonra yağlı kağıt üzerine hamur alın.
- 2 santimetre kalınlığında merdane yardımıyla açalım.
- Yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerine fırça ile sürelim, akabinde çokça susam ve çörekotu dökelim.
- Bu biçimde buzdolabında 1 saat bekletip,sürenin sonunda çıkarıp dilediğiniz üzere keselim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirelim.
1 tane yumurtanın akını hamurda sarısını üzerinde kullanıyoruz.
Ben atlı üstü ve kenarları kızarana kadar pişiriyorum daha kıyır kıyır oluyor.
Çörek otu sevmiyorsanız yalnızca susam kullanabilirsiniz.
Yağlı Gevrek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı